SDZ slaat Ouderkerk in Eijken-show na rust knock-out

Hij had wel zeven spelers kunnen wisselen. Het spuug hing nog op de muur in de kleedkamer na een donderspeech in de rust, bekende SDZ-trainer Kai Meeuwsse. Zijn ploeg werd overbluft door Ouderkerk, dat verrassend op een 2-0 voorsprong kwam, maar in de tweede helft draaiden de Amsterdammers het volledig om. In de Giliano Eijken-show stopte de teller pas bij acht treffers: 2-8.

“Als wij met dikke nekken het veld oplopen en denken dat we fantastisch zijn, gaan we een lastig seizoen krijgen. Zeker tegen zulke ploegen die heel graag van je willen winnen.” Meeuwsse was het even zat na twintig minuten. Twee treffers van jongeling Kaj de Jong (een scrimmage en een schuiver in een leeg doel) brachten Ouderkerk aan de leiding. Het geluk van SDZ was dat Giliano Eijken vlak na de 2-0 voor de aansluitingstreffer zorgde, waardoor de gasten al snel terug in de wedstrijd kwamen.

Toch had Meeuwsse, ondanks de 2-1 achterstand bij rust, geen enkel moment het gevoel dat zijn ploeg zou gaan verliezen. “Daarvoor hebben we voldoende individuele kwaliteiten. In de eerste helft zijn we niet aan ons spel toegekomen. Dat kwam door de arrogantie en omdat Ouderkerk het ons moeilijk had gemaakt door druk te zetten, dat verraste mij. Wij kunnen fantastisch voetballen, alleen bij zulke soort ploegen zijn wij zelf onze grootste tegenstanders. Niet tegen United/DAVO en ZSGO, want dan staan ze er wel, maar hier moet je het vanaf de eerste minuut opbrengen. Dat hebben we niet gedaan.”

In de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig. Na de rust zei Ouderkerk-trainer Lex van der Horst nog gekscherend: “Het mooie voetbal komt volgende week wel weer, we gaan nu beuken.” In de daaropvolgende driekwartier was er zelfs van ‘voetbal’ geen sprake meer. “We hadden afgesproken elkaar te helpen, maar lieten elkaar als een baksteen vallen.” Veel meer wilde de oefenmeester niet kwijt na de oorwassing. Zijn gezicht sprak boekdelen. Als een bokser die onverwachts de hoek in werd gedreven en de ene kaakslag na de andere te verwerken kreeg. Het aftikken had geen zin meer, zelfs knock-out moest hij alles lijdzaam ondergaan.

Vier treffers binnen tien minuten bezorgden Ouderkerk een flinke knauw. Eerst kopte Tim Klaasenbos een hoekschop van Giliano Eijken binnen (2-2), even later maakte de spits zelf ruimte voor een diagonaal schot (2-3), Eijken schoot de 2-4 in het dak van het doel en met een fraaie kopbal deelde ook Cerezo Hartgers mee in de feestvreugde (2-5). Als Floris Reurts het vizier meer op scherp had met een kopbal (gepakt) en schuiver (voorlangs), kon het telraam er echt bij worden gepakt.

Met de 2-5 op het scorebord nam SDZ wat gas terug. Ouderkerk was niet in staat om aanvallend nog iets te doen en had zich eigenlijk al bij de nederlaag neergelegd. Drie keer aanzetten in de laatste tien minuten zorgde ervoor dat de gasten in het slot van het duel verder uitliepen. Met wat geluk werkte Donny Kessing een hoekschop van uitblinker Eijken binnen, die alleen bij de 2-7 van Klaasenbos (rebound van de paal) geen rol speelde. De van Diemen overgekomen aanvaller bekroonde zijn wedstrijd met een individuele actie voor de 2-8 eindstand. Meeuwsse vatte de bizarre ommekeer heel simpel samen: “Dit is de kracht van SDZ.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)