Home / Algemeen / SDZ swingt bij RODA’23 weer als een echte koploper
Foto: Koos van der Leest

SDZ swingt bij RODA’23 weer als een echte koploper

Voor het eerst sinds de winterstop heeft Kai Meeuwsse weer het SDZ gezien zoals hij het voor ogen heeft. Hij zag de koploper van de zondag tweede klasse B ‘dansen’ op bezoek bij RODA’23. Het leverde slechts een krappe, maar wel meer dan terechte 1-0 zege op.

Over de eerste weken van 2019 was de oefenmeester niet tevreden. Er leek zand in de motor te zetten, het spel was te voorspelbaar en belangrijke spelers durfden niet op te staan. Reden genoeg om dit met zijn spelers te bespreken. De grote vraag: leven we er wel voor? “Je bent bezig met een missie, je wil kampioen worden. Dat voelde ik af en toe niet”, zegt Meeuwsse. “Op een of andere manier kreeg ik ze niet aan het dansen. Vandaag heb ik ons weer zien dansen. Daar ben ik echt blij om.”

Vanaf het eerste fluitsignaal was SDZ de bovenliggende partij in Bovenkerk. De thuisploeg had de nul heilig verklaard, in de hoop in de counter te kunnen toeslaan. Waar het vorige week tegen FC Abcoude (1-0) in balbezit nog veel te statisch was, creëerden de Amsterdammers nu een hoop kansen. Tim Groenewoud kreeg de bal er tot twee keer toe van dichtbij niet in, Raymon Lagerburg zag zijn schot fraai gepakt worden door doelman Reno van der Meer en een kopbal van Fabian Munsterman eindigde tegen de paal.

Binnen twintig seconden na de misser van Munsterman had de razendsnelle Rinaigel Ogenio namens RODA’23 ook het aluminium getroffen. Na de rust gingen de Bovenkerkers iets meer naar voren spelen en resulteerde dit ook snel in twee goede kansen. Jasper Burgers schoot recht op doelman Mitchel Vincken en clubtopscorer Quint Piris vergat zelf de trekker over te halen. Dat overkwam SDZ-spits Cerezo Hartgers ook toen hij Van der Meer probeerde te omspelen, waar een zakelijkere oplossing meer voor de hand lag.

Na ruim een uur spelen was de jonge aanvaller wel trefzeker. Uit een voorzet van Romello Austin (vorig seizoen nog RODA’23) volleerde hij fraai raak: 0-1. “Een wereldgoal”, vond Meeuwsse, die Hartgers na een botsing wel direct moest vervangen. De thuisploeg had moeite om zich hiervan te herpakken. “Het kwam als een klap binnen. Als speler ga je meer risico nemen en nog meer kracht gebruiken om aan te vallen. Dat is slopend”, blikte trainer Bnar Toofeek terug.

Op het moment dat RODA’23 zich weer hervond, kreeg het één enorme kans. Jasper Burgers leek ervan te schrikken dat hij opeens vrij voor Vincken stond en plaatste zijn lob net langs de verkeerde kant van de paal. Toofeek: “Je verwacht niet dat je zulke kansen krijgt. De wedstrijd had ook een behoorlijke lading. Je wil graag van de koploper winnen, je hoopt stiekem dat Kampong punten laat liggen zodat je misschien de periodetitel pakt. Dat nemen die jongens echt wel mee. Ze zijn niet gek, ze hebben het er met elkaar over. Dit was de ultieme kans om een dubbele slag te slaan.”

Echt verlegen werd SDZ niet meer van een slotoffensief van de Bovenkerkers. Soeverein werd het duel uitgespeeld en is de periodetitel binnen handbereik. Een positief resultaat volgende week tegen Elinkwijk volstaat voor het kleine prijsje. Daar is Meeuwsse niet mee bezig. “Ik ben blij als we ‘m pakken, want het is een prijs, maar we hebben een hoger doel.” Dat is overduidelijk kampioen worden. Met de zege op RODA’23 kan er weer een vinkje worden gezet. “Nog zes hé.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Jos Spitteler

Ook in de toekomst dit soort artikelen blijven lezen? We kunnen niet zonder jouw steun. Voor maar €0,85 per week word je Vriend van Het Amsterdamsche Voetbal en ontvang je onze seizoensgids.


Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend