SDZ-trainer Kai Meeuwsse vertrekt na dit seizoen bij SDZ

Na het huidige seizoen staat Kai Meeuwsse niet meer aan het roer bij het Amsterdamse SDZ. Sinds medio 2017 is Meeuwsse actief als hoofdtrainer op Sportpark Transformatorweg. In het eerste seizoen promoveerde hij met SDZ naar de tweede klasse en ook het seizoen 2018/2019 promoveerde Meeuwsse met zijn ploeg. Op dit moment doet SDZ bovenin mee in de eerste klasse zondag en de trainer wil ook zijn laatste seizoen afsluiten met een prijs.

Om actief te zijn als trainer in de eerste klasse verplicht de KNVB om over het TC-1 diploma te beschikken. Meeuwsse heeft het TC-2 diploma en was vorig jaar begonnen aan de opleiding voor TC-1. Gedurende het vorige seizoen had hij besloten om te stoppen met de opleiding. Wel heeft hij dit jaar dispensatie gekregen om SDZ te trainen in de eerste klasse. “Het was een bewuste keuze om ermee te stoppen. Eigenlijk werd in die periode, dat ik de opleiding volgde en ik stage liep bij Almere City, de bal voor mij vierkant. Ik verloor de liefde voor voetbal. Voetbal was voor mij toen ook werk en ik miste de stabiliteit in het leven. Die stabiliteit heb ik dan nu teruggekregen door een mooie baan bij FEBO.”

“Het is lastig om te stoppen als je onderdeel bent van de SDZ-familie, maar het houdt gewoon op,” aldus de oefenmeester. Maar hij heeft zijn keuze gemaakt en aangegeven een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het maakt voor Meeuwsse niet uit op welk niveau, als het hem maar net zoveel plezier oplevert. “Ik wil weer een mooie uitdaging aangaan om vanuit daar weer een mooie stap te maken.”

Aan zijn opvolger heeft Meeuwsse de volgende boodschap: “Er staat iets moois om over te nemen. Het is een ploeg waar de volgende stap mee kan worden gezet.” Bij de 5-3 bekeroverwinning op Legmeervogels waren verschillende bekende gezichten uit het Amsterdamse trainersgilde aanwezig.

SDZ bekert verder na eenvoudige zege op Legmeervogels

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ