Foto RickySportphotography

SDZ verlengt contract van trainer Ron van der Velde niet

Ron van der Velde en zondag vierdeklasser SDZ gaan na dit seizoen uit elkaar. Het contract van de oefenmeester wordt niet verlengd. In zijn derde seizoen aan de Transformatorweg staat Van der Velde met SDZ bovenaan in de vierde klasse E.

Donderdagavond werd tijdens een overleg met de technische commissie na dit seizoen bekend afscheid te nemen van Van der Velde. “De technische commissie heeft aangegeven volgend seizoen een ander gezicht voor de groep te willen zien en vroegen hoe ik hier in zou staan. Dat begrijp ik wel, het is best normaal om na drie jaar verder te kijken naar iets anders. Het is hun goed recht om daarvoor te kiezen, ik ben helemaal niet teleurgesteld. Ik maak me er niet zo druk om en heb geen enkel probleem met hun besluit.”

In zijn eerste seizoen ontliepen de Amsterdammers maar net degradatie uit de vierde klasse. “Dat was dramatisch, moesten we echt sprokkelen om erin te blijven.” Met veel versterkingen moest de weg omhoog worden ingezet, maar vorig seizoen strandde SDZ in de nacompetitie voor promotie. Nu gaat Ron van der Velde – net als vorig seizoen – als winterkampioen van de zondag vierde klasse E de jaarwisseling in met als duidelijk doel kampioen te worden.

De bekendmaking om niet verder te gaan met de oefenmeester was door de koppositie halverwege het seizoen verrassend. “Kennelijk zeggen de goede resultaten niet alles. Ik heb hier drie jaar met heel veel plezier gewerkt, met een goede groep. Aan mijn werkwijze ligt het niet, ze willen gewoon iets anders.”

SDZ motiveert het besluit niet verder te gaan met Van der Velde als ‘een nieuwe fase dat het ingaat met als doel om de volgende stap te maken: promoveren naar de tweede klasse’. De scheidend trainer neemt richting zijn afscheid met niets minder dan het kampioenschap genoegen. “Ik ga er ook vanuit dat wij kampioen worden. Dat zou een mooi eind zijn.”

Foto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)