SDZ verslaat hekkensluiter PVCV zonder te imponeren

In deze fase van de competitie gaat het niet om de schoonheidsprijs, maar om het resultaat. Slechte wedstrijden moet je ook kunnen winnen en dat is precies wat SDZ deed. De koploper van de zondag tweede klasse B versloeg hekkensluiter PVCV met 1-3.

Na de overtuigende zege op FC Weesp had trainer Kai Meeuwsse het gevoel dat de schwung terug was in zijn team. Tegen PVCV was die weer verdwenen. De Amsterdammers speelden niet heel goed. Voor de thuisploeg zijn de punten al helemaal heilig in de strijd om handhaving, dus stond PVCV met tien man voor het strafschopgebied. De boodschap die ze aan SDZ gaven: kom er maar eens doorheen. Dat lukte in de openingsfase toen Floris Reurts na een fantastische individuele actie van Romello Austin voor de 0-1 zorgde, maar echt doordrukken deden de bezoekers niet.

Na de treffer vielen beide ploegen terug in een rommelige fase met veel balverlies. Bij één van de sporadische aanvallen van de thuisploeg kwam PVCV door een benutte strafschop zelfs op gelijke hoogte. “Daarna hebben we niet meer kunnen brengen wat we moeten. We hebben geen kansen meer gecreëerd. Ook het eerste kwartier na rust was het rommelig en werd een doelpunt van hun afgekeurd wegens buitenspel. Dat vond ik discutabel”, blikte Meeuwsse terug.

SDZ ontsnapte aan een verrassende achterstand. Met terugwerkende kracht was dat ook het moment dat de Amsterdammers werden wakkergeschud en weer begonnen te voetballen. Vervolgens liepen de bezoekers vrij snel uit naar een 1-3 voorsprong. Na een fraaie combinatie tussen Raymon Lagerburg en Tim Groenewoud schoot Lagerburg de 1-2 binnen. Cerezo Hartgers faalde hierna twee keer oog-in-oog met de doelman, iets wat Austin niet deed toen hij hem vijf minuten voor tijd omspeelde voor de 1-3.

“Voor ons is dit weer een kruisje op het bord”, vervolgde Meeuwsse. Volgens zijn voorspelling van enkele maanden geleden heeft SDZ nog vier overwinningen nodig voor het kampioenschap. Dat Kampong punten verspeelde tegen SCH’44, waardoor de voorsprong weer vergroot is, leefde alleen bij zijn spelers. “Je weet dat ploegen punten gaan verspelen, net zoals wij dat doen. Wij moeten naar onszelf kijken en gewoon winnen. Het gaat nu niet meer om hoe goed of mooi. Het enige wat je moet doen is de punten behalen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ