SDZ verspeelt bij Elinkwijk twee keer voorsprong en periodetitel

“We hebben wel gevochten als een koploper, maar niet zo gespeeld.” Dat was de conclusie van SDZ-trainer Kai Meeuwsse nadat zijn ploeg vandaag met 3-2 had verloren van Elinkwijk. Daarmee liep de zondag tweedeklasser tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan.

Op bezoek in Utrecht begon SDZ goed aan de wedstrijd. Al na zeven minuten schoot Floris Reurts uit een corner de 0-1 binnen. Even later leek ook de 0-2 uit een corner te vallen, maar het doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd. De rest van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, waarbij de thuisploeg af en toe scherp uit de hoek kwam.

Elinkwijk had een jong elftal opgesteld voor deze wedstrijd. Vlak na rust trok John Bagura de stand gelijk. SDZ had het antwoord snel klaar: vijf minuten later schoot Tim Groenewoud de 1-2 in de verre hoek binnen. De Amsterdammers konden niet lang genieten van deze voorsprong. Manolito Joren (ex-Diemen en Ajax 2) maakte weer gelijk.

Met nog een half uur op de klok had SDZ tijd genoeg om ode voorsprong, maar Meeuwsse zag dat zijn elftal het zichzelf in de tweede helft moeilijk maakte. Dat liep dan ook niet goed af: een afstandsschot van Elinkwijk dat afketste op SDZ-doelman Mitchel Vincken werd in de rebound door Exo Nkanga binnengewerkt. De 3-2 bleef ook de eindstand, waarmee SDZ verrassend onderuit ging.

“Ik vond Elinkwijk de terechte winnaar,” aldus Meeuwsse, die zag hoe SDZ het knap lastig had met de nummer negen op de ranglijst. “Het was geen beste dag, laat ik het daar maar op houden.” Door de nederlaag blijft SDZ drie punten voor op achtervolger Kampong. Wel verzuimden de Amsterdammers de periodetitel te pakken. Die gaat op basis van een beter doelsaldo naar Kampong.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.