SDZ verspeelt punten door doelpuntrijk gelijkspel

Na zeven zeges op rij heeft koploper SDZ weer punten laten liggen. De ploeg van Kai Meeuwsse gaf tegen Nieuw Utrecht een 4-2 voorsprong uit handen. De Amsterdammers kunnen dit puntverlies hebben: het blijft een ruime voorsprong op de achtervolgers in de zondag tweede klasse B.

Het was ‘niet SDZ-waardig’, oordeelde Meeuwsse. Vooral in de eerste helft haalde de lijstaanvoerder zijn niveau niet. “Het was niet goed, we creëerden niks.” De thuisploeg had een individueel hoogstandje van Tim Groenewoud nodig om na tien minuten de score te openen. De middenvelder knalde een vrije trap binnen. Halverwege de eerste helft kwam Nieuw Utrecht op gelijke hoogte. Omur Arslan benutte een strafschop die ongelukkig werd veroorzaakt door SDZ-verdediger Jordy van der Horst: 1-1.

Na de rust bracht Meeuwsse aanvaller Issam el Bakkali, in de hoop dat er meer schwung in het spel zou komen. Het bleek een gouden greep. “Dan gaan we voetballen en gaat het echt los.” Met een leep balletje over de Utrechtse defensie stelde El Bakkali middenvelder Raymon Lagerburg in staat om de voorsprong te herstellen en vlak daarna maakte Groenewoud zijn tweede van de middag. Diezelfde Groenewoud zou er uiteindelijk drie maken, want met een eigen doelpunt kwam de spanning terug in de wedstrijd.

Nieuw Utrecht dacht de aansluiting te hebben gevonden met de 3-2. Binnen een minuut had SDZ de marge weer naar twee doelpunten gebracht. Met een fantastische actie op de achterlijn stuurde Romello Austin twee verdedigers het bos in om vervolgens Floris Reurts de 4-2 te laten maken. “Dan is er eigenlijk helemaal niets aan de hand, maar zijn we achterin niet resoluut genoeg. Normaal is dat een zekere basis, vandaag was het veel onzekerheid. We vergeten de bal af en toe een paar keer richting Spaarnwoude te schieten.”

Het lukte de bezoekers namelijk om via Serdar Akkanat en Arslan verrassend op gelijke hoogte te komen: 4-4. Tot overmaat van ramp viel Issam el Bakkali (waarschijnlijk gebroken middenvoetsbeentje) geblesseerd uit, net als Van der Horst. SDZ speelde het duel daarom uit met tien man en kon het puntverlies niet voorkomen. “De kwetsbaarheid van het team is een beetje komen bovendrijven. De afgelopen weken hebben we door niet goed te spelen punten gepakt en dit soort dingen horen er gewoon bij.”

De Amsterdammers kunnen zich het puntverlies veroorloven. De voorsprong op achtervolger Kampong bedraagt zes punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.