Home / Algemeen / SDZ werkt tegen kansloos FC Weesp aan doelsaldo

SDZ werkt tegen kansloos FC Weesp aan doelsaldo

Koploper SDZ heeft nu geen fout gemaakt tegen FC Weesp. Eerder dit seizoen ging de ploeg van Kai Meeuwsse nog verrassend onderuit, maar in de terugwedstrijd stelde het orde op zaken. Het was geen moment een echte strijd en de zondag tweedeklasser kon eenvoudig aan het doelsaldo werken: 6-0.

Toen Cerezo Hartgers in de tweede minuut een slechte terugspeelbal van FC Weesp onderschepte voor de 1-0, wist Meeuwsse al genoeg. De buit was binnen. “Ik denk dat zij dit seizoen bij een 1-0 achterstand alles verloren hebben. Ik vond ze heel pover.” Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Arno Copier. Na ruim een halfuur hielpen de bezoekers SDZ opnieuw een handje. Weer ontfutselde Hartgers de bal van een verdediger, omspeelde na een lange rush de doelman en gunde de 2-0 aan Raymon Lagerburg.

Inmiddels had interim-trainer Carlo van Hekken zich al neergelegd bij een nederlaag. Hij moest voorafgaande aan dit duel zoveel puzzelen en improviseren dat een nieuwe stunt nauwelijks tot de mogelijkheden behoorde. Slechts vijf vaste krachten verschenen aan de aftrap. “Onze bezetting was dermate desastreus. De wissels hadden net een hele wedstrijd met het tweede elftal gespeeld en we speelden al met een elftal dat niet op elkaar is ingespeeld. Vorige week hebben we tegen SO Soest heel lang de nul kunnen houden. Dan gaat een tegenstander het moeilijk krijgen, want zij moeten winnen. Als wij zoals nu van SDZ verliezen, is dat geen ramp.”

Het krachtsverschil was veel te groot. De bezoekers konden aanvallend niets uitrichten en keken vlak voor rust zelfs tegen een 3-0 achterstand aan. Vanuit een kort genomen hoekschop knalde Donny Kessing op fraaie wijze raak. SDZ-doelman Steff de Borst werd in de hele wedstrijd slechts één keer uitgetest. Direct na de pauze trof Marcin Kmiecik de paal. Verder kwam FC Weesp niet. Nadat Lagerburg zijn tweede van de middag maakte, hield de laagvlieger zich vooral bezig met het beperken van de schade.

SDZ kreeg de vrijheid om het doelsaldo op te vijzelen en maakte hier ook goed gebruik van. Een van richting veranderd schot van de vlak daarvoor ingevallen Robin de Weij leverde de 5-0 op, waarna Mariano Olf na een goede combinatie met Hartgers de 6-0 voor zijn rekening nam. Daar bleef het bij voor de Amsterdammers. In de slotfase gingen de aanvallers teveel voor eigen succes in plaats van FC Weesp op een nederlaag met (mogelijk) dubbele cijfers te trakteren. Meeuwsse: “We hebben gedaan wat we moesten doen.”

De grote nederlaag verandert weinig aan de huidige situatie van FC Weesp. Dit zijn volgens Van Hekken niet de wedstrijden waarin de punten gepakt moeten worden in de strijd om handhaving. Die komen binnenkort met duels tegen directe concurrenten. “Dan hoop ik dat we weer compleet zijn. We gaan ervan uit dat we het redden. Dat zal niet met mooi voetbal zijn, maar als je de bezetting ziet; ik heb de jongens alleen maar complimenten gemaakt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend