SDZ wil al haar thuiswedstrijden LIVE uitzenden

Zondag vierdeklasser SDZ is momenteel bezig om een videosysteem langs het veld te instaleren. Naast het gebruik voor wedstrijdanalyse wordt er ook naar de mogelijkheid gekeken om de wedstrijden van het eerste elftal live te streamen.

Bestuurslid technische zaken Danny Flemming: “Als het goed is moet het over een paar weken allemaal werken bij het hoofdveld. Daarna volgen de andere velden. We willen namelijk ook de jeugdwedstrijden kunnen opnemen in het kader van onze opleiding. We willen echt stappen gaan maken. Daarnaast is het ook mooi voor onze sponsors.” De wedstrijden worden in de toekomst uitgezonden via de eigen website.

Het zegt iets over de ambities van SDZ. De club wil met haar selectieteams absoluut op een hoger niveau gaan spelen Waar het vorig seizoen net niet lukte om te promoveren naar de derde klasse moet het dit jaar echt gaan gebeuren voor Samenspel Doet Zegevieren. Flemming: “We gaan vol voor het kampioenschap. Dat moet gewoon. We hebben de selectie bij elkaar kunnen houden en we hebben een aantal goede versterkingen. DE voorbereiding was niet ideaal en we zijn eigenlijk nog helemaal niet klaar voor de competitie. De spirit is er gewoon nog niet. Vorig seizoen wonnen we alles in de voorbereiding en startten we slecht in de competitie. Ik hoop dat dat dit jaar andersom is.”

Juichen SDZ

Het bekertoernooi leverde wisselende resultaten op. Zo werd ruim verloren van angstgegner DWS (2-8), maar volgende er ruime zeges tegen VVA/Spartaan en Sloterdijk. Het betekende het vroegtijdig einde aan het bekertoernooi.

Door de nieuwe competitie indeling krijgt SDZ ten opzichten van vorig seizoen dit jaar veel meer te maken met Amsterdamse clubs. Waar in het verleden alleen de derby tegen DWS op het programma stond krijgt de ploeg van trainer Ron van der Velde dit seizoen te maken met Nieuw West United, Swift, IVV, Buiksloot, Meteoor, Buitenveldert en DRC. Flemming: “Ik ben wel blij met een paar extra derby’s. Ik kijk vooral uit naar het treffen met Meteoor. Dat zijn toch mooie affiches.”

Zondag start SDZ de competitie met een uitwedstrijd tegen Ilpendam, de ploeg van de Amsterdamse trainer Peter Lek. Klik hier voor het complete programma van de zondag vierde klasse E.