SDZ zet met klinkende oefenzege op SDO kroon op trainingskamp

“Wij hebben de juiste stap gezet richting een titel.” De woorden komen vrij helder uit de mond van een verder behoorlijk schorre Kai Meeuwsse. Het was een slijtageslag, een oefenwedstrijd tegen Hoofdklasser SDO in het Spaanse Sevilla, maar wel eentje die ze nog lang zullen onthouden: 4-0.

De oefenmeester is vol lof over wat zijn ploeg heeft laten zien. “Ik heb nog nooit zo’n goed SDZ gezien”, of, “ik heb een elftal gezien dat klaar is om de kampioensstrijd aan te gaan”. Meeuwsse heeft recht van spreken, want de Amsterdammers maakten indruk door de koploper van de zondag Hoofdklasse geen schijn van kans te geven. De 4-0 eindstand was nog een magere afspiegeling van het verschil. “Het had 7 of 8-0 moeten zijn. Zij hebben oprecht niks te vertellen gehad.”

Door doelpunten van Lennart Bril, Romello Austin, Floris Reurts en Jamal Lachkar werd de klinkende oefenzege genoteerd. “Het is natuurlijk niks waard, al is het wel een bevestiging is wat we kunnen. Dat je een ploeg zo bij de strot kan pakken en het veld afbeuken. We hebben laten zien dat we weer een stapje maken. Dit is fantastisch voor ons.” Toch haalde Meeuwsse het ook gelijk aan als les voor zijn spelers. “Misschien hebben zij het onderschat. Wij moeten straks ook tegen PVCV, dat met twee punten onderaan staat, en dan kan ons hetzelfde gebeuren als je niet scherp bent.”

De selectie vliegt zondag terug naar Amsterdam, waar het zich kan voorbereiden op de hervatting van de zondag tweede klasse B. Op 20 januari komt hekkensluiter PVCV op bezoek aan de Transformatorweg. Aan een succesvol trainingskamp zal het straks niet hebben gelegen. “Wij hebben de juiste stap gezet richting een titel. Dat durf ik nu wel uit te spreken.” Het zou dan het derde kampioenschap op rij zijn.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)