Home / slideshow / SDZ’er Romello Austin stapt over naar Legmeervogels
Romello Austin en Dennis Darnley

SDZ’er Romello Austin stapt over naar Legmeervogels

Romello Austin is vanaf volgend seizoen actief voor Legmeervogels. De vleugelaanvaller stapte in 2018 op negentienjarige leeftijd over naar SDZ, nadat hij zijn gehele jeugd bij RODA ’23 voetbalde. De Amsterdamse club zegt hij na twee seizoenen vaarwel.

Behoefte aan speeltijd

Austin sprak kort geleden met een aantal vrienden, waarmee hij vroeger bij RODA ’23 in de jeugdafdeling speelde. “Zij vertelden me dat ze naar Legmeervogels gaan. Vervolgens begon ik mezelf af te vragen of dat wellicht ook iets voor mij was. Vanuit SDZ heerste bij mij nog wat onduidelijkheid. Ik zag bovendien meerdere spelers naar de club komen, waardoor ik begon te twijfelen aan mijn eigen positie. Zodoende is het snel gegaan. Ik ben nog jong, dus wil nog alles eruit halen wat erin zit. Dat gaat alleen maar als ik veel speel.”

De aanvaller benadrukt dat hij bij de Amsterdammers een leerzame periode heeft gehad. “Het was geweldig om bij SDZ op het veld te staan. We hadden een geweldig team én een leuke, Amsterdamse sfeer op de club. Bovendien heb ik onwijs veel geleerd als speler, omdat ik met voetballers speelde die veel ervaring hadden. Als een van de jongste spelers leerden zij mij hoe het is om op hoog niveau te spelen. Ik ben nogal iemand van het dribbelen, dus als ik dat teveel deed dan kreeg ik het honderd procent te horen. Dat is alleen maar goed.”

Belangrijk zijn

Bij Legmeervogels komt hij bij een club terecht die het afgelopen seizoen lastig had. De nieuwe trainer Ton Pronk moet het elftal weer nieuw leven inblazen. “Mijn doelstelling voor volgend seizoen is bovenal om zoveel mogelijk minuten te maken en mezelf te laten zien. We moeten natuurlijk afwachten in wat voor team ik terechtkom, omdat een aantal jongens erbij zijn gekomen. Daar heb ik echter alle vertrouwen in.”

“Ik weet dat Legmeervogels het in de vorige seizoenen niet zo goed heeft gedaan, dus ik hoop dat we komend jaar wél omhoog kunnen kijken. Ik ben namelijk iemand die altijd voor de prijzen speelt. Persoonlijk wil ik daaraan bijdragen door zoveel mogelijk doelpunten en assists op mijn naam te zetten. Hopelijk kunnen we dan volgend seizoen een mooi jaar neerzetten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minke Wiggerink

Volgend seizoen speelt Jamil Held (Zeeburgia) voor Legmeervogels

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)