Seizoen ASV Lebo eindigt bij Hovocubo

ASV Lebo is gestrand in halve finale van de play-offs voor het landskampioenschap zaalvoetbal. De ploeg van Calvin Blankendal slaagde er niet in om tegen Hovocubo een derde en beslissende wedstrijd af te dwingen. Na de 0-5 nederlaag vorige week in Amsterdam ging Lebo nu met 4-2 onderuit.

“Ik denk dat we goed hebben gestreden. We hebben laten zien dat het niet makkelijk is om van ons te winnen”, zei Lebo-aanvoerder Omar Tissoudali tegenover WEEFF. Hij nam zelf zijn verantwoordelijkheid door de score te openen. Hovocubo had het antwoord snel klaar en kwam via Yoshua St Juste weer op gelijke hoogte. Faisel Mellah en Zakaria Amrani zorgden ervoor dat de thuisploeg halverwege de leiding in handen nam met een 3-1 voorsprong bij de rust.

Lebo drong in de tweede helft aan, zonder dat het resulteerde in doelpunten. “We geven het zelf weg op de manier hoe we de goals tegen krijgen. Het zijn toch momenten waar het om gaat in de play-offs”, vervolgde Tissoudali. “Kleine dingen moet je goed doen. Ik denk dat Hovocubo daarin verder is, als je kijkt naar hun selectie.”

Zes minuten voor tijd maakte Kevin Tromp er na een fraaie assist van Mellah 4-1 van. Dankzij een tienmetertrap deed Rachid Maamri nog iets terug namens de Amsterdammers, maar dichterbij kwam Lebo niet. Hovocubo is de eerste finalist en treft in de finale de winnaar van het duel tussen ‘T Knooppunt en Volendam.