Seizoen duurt te lang voor AGB

AGB heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van de nacompetitie. In Maarsen werd het tegen OSM’75 1-1. Dat was niet voldoende na de 3-2 nederlaag van vorige week. Voor AGB dus geen tweede promotie op rij. OSM’75 mag het nu gaat uitmaken met Legmeervogels wie er promoveert naar de tweede klasse.

Echt teleurgesteld klonk het niet vanuit de spelersbus op weg naar Amsterdam. De ergste pijn was al wat gezakt maar de komende dagen zal er nog wel even worden nagedacht over het seizoen. AGB voerde een groot deel van het seizoen de ranglijst aan maar zag RKDES in de slotfase definitief langszij komen. Trainer Senel Cebar: “OP zich is het natuurlijk een grote teleurstelling maar we moeten ook realistisch zijn. We maken de kansen gewoon niet af en dan verdien je het dus uiteindelijk niet”.

Ondanks de thuisnederlaag ging AGB vol vertrouwen naar Maarsen. Na een 0-0 russtand kwamen de Amsterdammers, ondanks dat ze het betere van het spel hadden, op achterstand. Cebar: “Die kwam eigenlijk uit het niets en volgens mij ging er ook nog een handsbal aan vooraf”. Het gebeurde allemaal een kwartier na rust en tien minuten later kwam de verdiende gelijkmaker door Baris Umrak. Cebar: “We hadden toen wel wat kansen gemist. Mo (Kocak, red) heeft twee 100% kansen gehad en zelfs oog in oog met de keeper gestaan. We hebben het zelf niet waargemaakt”.

Ook tegen tien man (OSM’75 moest een kwartier voor tijd met een man minder verder) dwong de ploeg van Cebaqr te weinig af. Cebar: “Het zat er gewoon niet in vandaag. Ook met een man meer hebben we geen grote kansen meer gehad. Het is zuur. Zeker als je weet dat Zwanenburg (zie elders deze site, red.) en United DAVO wel in de finale spelen. Dat zijn de nummers drie en vier van onze competitie. Dat doet wel een beetje pijn maar ik gun het ze van harte”.

AGB mag het volgende jaar opnieuw proberen in de derde klasse. Zoals het er nu naar uitziet wordt dat door onder andere de degradatie van ZSGOWMS en de handhaving van DCG een leuke Sportpark Ookmeer competitie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!