Seizoen FC Weesp zo goed als voorbij

FC Weesp heeft in de zondag tweede klasse B een gevoelige nederlaag geleden. De ploeg van Mario Rijnsburger verloor met 2-3 van Legmeervogels en beëindigde het duel ook nog met negen man. Jesse van Huisstede (koploper van topscorersklassement van het Amsterdamsche Voetbal) en Ramon Westland werden vroegtijdig naar de kant gestuurd. “Vooral van de rode kaart van Van Huisstede baal ik, hij kreeg zijn tweede gele kaart voor praten”, vertelde Rijnsburger.

“Ik mijn aanvaller al gewaarschuwd dat deze scheidsrechter daar niet van gediend is”, vervolgde Rijnsburger. ,,Daarmee benadeelde hij niet alleen zichzelf maar ook het team. Door de nederlaag is het seizoen voor ons zo goed als voorbij.”

Legmeervogels pakte zondag na een kleine twintig minuten via een strafschop de leiding. “De penalty werd gegeven na een domme overtreding van onze keeper. Dat was zuur, want Legmeervogels zakte in en liet ons het spel maken.” Op slag van rust kwamen de Weespenaren alsnog langszij. Jasper Spanjerberg maakte de gelijkmaker. De 1-1 had het startsein moeten worden voor de vierde zege in de laatste periode. ,,In de tweede helft zat het erg tegen. Ramon Westland kreeg tien minuten na de theepauze zijn tweede gele kaart en een kwartier voor tijd moest ook nog Van Huisstede vertrekken.”

Voordat ook Van Huisstede vertrok, waren de gasten al uitgelopen naar 1-3. Via Marvin Kmiecik kwam Weesp nog terug tot 2-3, maar tot een serieus slotoffensief kwam het niet. “We waren niet scherp genoeg, dat heeft ons opgebroken. Door deze nederlaag zijn wij zo goed als uitgeschakeld in de strijd om de derde periode, het is dus haast onmogelijk om nog de play-offs te halen. Daarnaast moeten we in de resterende duels nog wat punten pakken. Wij staan maar zes punten boven de rode streep.”

FC Weesp heeft nog vier competitiewedstrijden voor de boeg.

Tekst: Wesley Verboom

Archieffoto: Weesp – Legmeervogels januari 2014 (0-4)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)