Seizoen Zeeburgia (zaterdag) pas geslaagd bij promotie

Een nieuw opleidingstraject, om spelers klaar te stomen voor profclubs, onder leiding van Dave Huisman moet bij Zeeburgia (zaterdag) leiden tot promotie naar de derde klasse. Met minder in de vierde klasse E nemen de Amsterdammers geen genoegen.

Binnen vijf jaar wil Zeeburgia met een zeer jeugdige selectie hogerop komen. “We moeten beginnen in de vierde klasse. Het is belangrijk om de leeftijd jong te houden, nu is dat gemiddeld 19 jaar. Af en toe worden we geklopt op volwassenheid. We pakken te snel kaarten, maar in de laatste twee wedstrijden zie je dat we volwassener worden. De jonge jongens leren snel en dat is belangrijk voor hun ontwikkeling”, zegt Huisman.

Dit seizoen is de eerste fase van een nieuw traject ingegaan. “We leiden talenten op om ze af te leveren aan bvo’s (betaald voetbal organisaties, red.). De laatste tijd zie je dat die clubs het vooral bij de wat oudere spelers zoeken. Het doel is om de eerste vijf jaar te investeren. Dit seizoen moeten we vooral presteren om uit de vierde klasse te komen en zo interessanter te worden voor bvo’s. Als we hogerop komen is het belangrijk dat de spelers zich gaan ontwikkelen. Veel jongens uit onze selectie zijn afkomstig van profclubs uit Suriname en Ghana. Ook jongens van Almere City en AFC spelen nu bij ons. In combinatie met de spelers van Zeeburgia hebben we leuke groep.”

De start van de nieuwe oefenmeester, overgekomen van Hollandia Onder-17, bij Zeeburgia verliep niet geweldig. “Toen ik hier aankwam was het heel rommelig. Spelers moesten nog aangetrokken worden of bij sommigen was het contract nog niet rond. De eerste wedstrijd mochten een aantal spelers ook nog niet spelen.” Het gevolg was een lastige voorbereiding en een stroeve start in de competitie met zes punten uit vier wedstrijden. “De derde competitiewedstrijd was pas de eerste wedstrijd waarin alles stond. Voor ons is het seizoen alleen geslaagd wanneer we promoveren naar de derde klasse.”

Verslag: Roy Baltus
Archieffoto: Dave Huisman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!