Fc Abcoude- general- juichen

SELECTIE: Ambitieus FC Abcoude wil op termijn doorstoten naar de eerste klasse

Na een zalig seizoen, waarin FC Abcoude met vlag en wimpel de titel binnensleepte, wordt rijkhalzend uitgekeken naar de nieuwe uitdaging in zondag 2b. Abcoude weet zich in sterk competitie gezelschap: RODA’23, SDZ, DCG, De Meer, ZSGOWMS en Sporting Martinus zijn ploegen van kaliber. Interessant hoe de nieuwkomer de voorbereiding gaat doorkomen en aan de (beker)-competitie start.

Een nieuwe trainer-coach aan het roer en een heuse technisch manager. De club heeft een jonge technische organisatie. Met een ervaren bestuur op de achtergrond is de vereniging klaar voor de nieuwe uitdagingen.

FC Abcoude is een club in opmars

Technisch manager Genaro Snijders pakt het heel serieus aan. De ambitie straalt eraf. ,,We hebben nieuwe ambitieuze trainers, zowel bij het eerste in de persoon van Sven Slop als tweede elftal (Dodge Loots, red.). Ze hebben een duidelijke visie die goed bij de club past.”

Snijders droomt openlijk. ,,We willen op termijn doorstoten naar de eerste klasse. Komend seizoen is een eerste prioriteit consolideren in de tweede klasse, kortom: handhaven. Met fris en aanvallend voetbal willen we de tegenstanders onze wil opleggen. Als ik mag dromen zou ik het mooi vinden als we mee kunnen doen voor een periode titel. Ik denk dat het mogelijk is met de huidige groep spelers. Ik heb heel veel vertrouwen in de huidige spelergroep en staf.”

Abcoude wil geen eendagsvlieg zijn. Snijders: ,,We zijn ook heel trots op wat is neergezet in de afgelopen jaren. Ons tweede elftal bestaat uit eigen jeugd. Dat is een heel goede fundering. Nieuwe externe aanwinsten zijn beperkt gebleven met de overgang van verdediger Jessy Tuffour (Arsenal) en vanuit het buitenland, voorheen Purmersteijn, Gianni Refos. Hij is een snelle flankspeler. Verder sluiten er meerdere jeugdspelers vanuit de O19 aan bij de A- en B selectie. Ondanks dat Abcoude drie bassispelers is verloren (aanvoerder Genaro Snijders (gestopt), Daan Post (Ajax) en Rick Berrevoets (HBC), is de verdere selectie nagenoeg intact gebleven.”

FC Abcoude kijkt verder dan de prestatieteams bij de senioren en een goede jeugdopleiding. Buiten de lijnen is de club na zeven jaar stevig doorwerken in staat gebleken om een nieuw clubgebouw met goede faciliteiten neer te zetten, dat zijn reuze stappen.

De selectie seizoen 2023-2024

Daan Aaftink FC Abcoude
Damian Bon FC Abcoude
Damian van Dijk FC Abcoude
Dave Brouwers FC Abcoude
David Goudkamp FC Abcoude
Frank van de Bosch FC Abcoude
Giandro Kapel FC Abcoude
Gianni Refos Clubloos
Guylian Water FC Abcoude
Ian Blom FC Abcoude O19
Jendro Halman FC Abcoude
Jens van Wijngaarden FC Abcoude O19
Jeroen Malotaux FC Abcoude
Jerrel Joval FC Abcoude
Jerrel van der Poel FC Abcoude
Jessey Tuffour asv Arsenal
Job Vermeulen FC Abcoude
Jort van der Woude FC Abcoude O19
Lars Beukenboom FC Abcoude
Magdy Ibrahim FC Abcoude
Mats van der Heijde FC Abcoude
Milan Geertsma FC Abcoude
Milan Kaandorp FC Abcoude
Mitchell van Pareen FC Abcoude
Niels Neering FC Abcoude
Nils Baltissen FC Abcoude
Noah Krins FC Abcoude
Olivier Boontje FC Abcoude
Piet Kooyman FC Abcoude
Praeben Wolffgramm FC Abcoude
Ralph Roth FC Abcoude O19
Regilio Kranenburg FC Abcoude
Remco de Bruin FC Abcoude O19
Ruben Eindhoven FC Abcoude O19
Sander Snoek FC Abcoude
Shane Murphy FC Abcoude O19
Sil Veldman FC Abcoude O19
Steije Jaarsma FC Abcoude
Tobias Hoogenhout FC Abcoude
Tom Paulissen FC Abcoude
Valentijn Logher FC Abcoude
Wessel de Snoo FC Abcoude O19
Wouter de Ligt FC Abcoude
Zion Linger FC Abcoude

Nadat er al geoefend is tegen SDO uit Bussum, wacht zondag 20 augutsus een volgende serieuze test: Sporting Martinus. Daarna volgen nog twee thuisduels tegen Sporting ’70 (Utrecht) en ASC Nieuwland uit Amersfoort. De laatste twee opponenten komen uit in de derde klasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)