Sven Slop nieuwe trainer FC Abcoude

Sven Slop (30) wordt de nieuwe trainer van FC Abcoude. De club uit de gelijknamige plaats was op zoek naar een opvolger voor Anthony Servinus, die de club eind vorig jaar liet weten te vertrekken naar zaterdagclub sv Loosdrecht.

Verleden

Slop begint na de zomerstop bij de huidige derdeklasser aan zijn tweede grote klus. De geboren Amersfoorter neemt niet een brok aan ervaring mee als hoofdtrainer, maar zit al wel lange tijd in het trainersvak. Als speler van ASC Nieuwland werkte hij zich – op jonge leeftijd – op als trainer van de pupillen naar het O19 team. Slop vervolgde zijn weg via de jeugdopleiding van FC Utrecht waar hij bij de O15 en O11 jeugd betrokken was. Verder werkte Slop in het verleden bij de beloften van Sparta Nijkerk en Hercules. Als vervolg daarop kreeg Slop zijn eerste taak als hoofdtrainer bij WWNA, die hij vanwege zijn UEFA-A toelating en opleiding na één seizoen vaarwel moest zeggen. De Amersfoortse trainer, die bezig was aan zijn eerste jaar in Wenum Wiesel, werd ingeloot voor de zware trainerscursus en dat was onmogelijk te combineren met het leiding geven aan een derdeklasser.

Sven Slop
Sven Slop gaat FC Abcoude trainen en coachen in het seizoen 2023-2024

FC Abcoude

“Ik ben dit seizoen in het kader van UEFA-A volledig assistent-trainer bij vv Scherpenzeel (zaterdag 1e klasse, red.), reageert Slop. Ik hoop dit jaar te slagen voor de opleiding. Mijn droom was ooit om rond mijn dertigste levensjaar het begeerde diploma op zak te hebben en ik lijk daarin te gaan slagen. Ik ben al lange tijd bezig in het vak en al enige tijd heb ik mijn zinnen gezet op het trainen en coachen van senioren. Het spelen van resultaatvoetbal bij senioren staat mij aan, in vergelijking met jeugdteams die ik mocht begeleiden, waar dit in mindere mate aan de orde was”.

“De keuze voor Abcoude lag in meerdere factoren, vervolgt Slop. Ik wilde een eerste of tweede klasse team gaan trainen-coachen, en binnen 30 minuten reistijd vanaf mijn woonplaats Amersfoort. Het moet gek lopen als Abcoude dit seizoen niet promoveert. Ze doen het erg goed en ik heb er alle vertrouwen in dat dit doel wordt behaald. Daarnaast zocht ik naar een vereniging die breed is opgezet, met veel jeugd en senioren. FC Abcoude heeft goede jeugd achter het eerste elftal zitten. De gesprekken die ik heb gevoerd met de bestuursleden Winand Paulissen, Sander Wessel en technisch manager Genaro Snijders waren erg leuk en positief. Het heeft al met al niet heel lang geduurd, we waren er snel uit”.

Vooruitblik

“Ik ga af en toe al competitiewedstrijden kijken. Voor mij is Sporting ’70 uit Utrecht een aardig referentiekader, vorig seizoen gepromoveerd en dit seizoen prima meedraaiend in de zondag tweede klasse waar ze het opnemen tegen veel Amsterdamse ploegen. Ik ken de trainer van Sporting’70 vanuit de cursus, met hem spreek ik dan ook regelmatig”.

“Het ziet er naar uit dat de spelersgroep komend seizoen redelijk intact blijft. Genaro Snijders heeft een eerste opzet gemaakt. We voeren met iedereen gesprekken daaromtrent. Ik moet de spelersgroep ook leren kennen, en zij mij. De komende maanden zullen we deze gesprekken gaan inplannen, het ziet er alles bij elkaar positief uit”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)