Home / slideshow / SELECTIE: FC Amsterdam kiest voor Jordy Roedoe als nieuwe hoofdcoach

SELECTIE: FC Amsterdam kiest voor Jordy Roedoe als nieuwe hoofdcoach

FC Amsterdam heeft Jordy Roedoe aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van de zaterdagselectie. De oefenmeester kwam via Gwendell van Riemsdijk, die betrokken is bij de Onder 23 van de vereniging, bij FC Amsterdam terecht. De twee werkten eerder samen bij Olympia Haarlem.

Roedoe was snel enthousiast toen de Amsterdammers interesse in hem toonden. “Het plaatje zag er simpelweg goed uit en het verhaal klopte met wat ik wil. FC Amsterdam speelt met de jongere jeugd al jarenlang op hoog niveau, maar wil nu ook met de bovenbouw stappen zetten.  De Zaterdag 1 moet daarvoor een verlengstuk zijn. Dat zie je ook wel, want anders haal je geen Onder 23 binnen die op Divisie-niveau gaat spelen. Als alles gaat samenkomen, dan moeten de prestaties logischerwijs vanzelf komen.” De trainer staat nog wél een verrassing te wachten, want Roedoe heeft nog geen grote kennis opgedaan over de kwaliteiten van de huidige selectie. “Ik ben benieuwd wat mij te wachten staat. We gaan op 4 augustus starten: eerst een introductieavond, daarna gaan we gelijk trainen. Dan kan ik het niveau pas vaststellen en kunnen we een plan maken.”

Persoonlijk weet Roedoe echter zeker dat hij met een uitstekende spelersgroep aan de slag kan gaan. “Ik heb het volste vertrouwen in de club, bovendien houd ik van een uitdaging. Ze hebben me vertelt hoe het de afgelopen jaren ging en dat ze daar verandering in willen brengen. Aan mij de taak om samen met mijn staf zo rustig mogelijk naar het serieuze werk toe te gaan.” Aan de energie binnen de groep gaat het volgens Roedoe niet liggen. “De jongens zijn enthousiast in de groepsapp, dus dat is mooi om te merken! Ik ben nu bezig om het plan en programma te maken voor de komende periode. De spelers moeten daarin niet schrikken als een training extra in de week ertussen zit”, blikt Roedoe vooruit.

Speler Club 19/20
Tawfik Ibrahim VSV
Aljarrau Derby FC Amsterdam
Bilal Akkoc FC Amsterdam
Caleb Hiwat FC Amsterdam
Leandro Lieveld FC Amsterdam
Edward Osei FC Amsterdam
Delano Pengel sv De Meer
Marwill Presierie FC Amsterdam
Clarenton Pronk FC Amsterdam
Mitchell Pronk FC Amsterdam
Asanty Raafenberg FC Amsterdam
Myron Ceder FC Amsterdam
Daniel Abera FC Amsterdam
Emmanuel Agsurbon FC Amsterdam
Joel Badu CTO’70
David Faerber FC Amsterdam
Jeffrey Okyere FC Amsterdam
Andy Simpe FC Amsterdam
Ferhat Akkoc FC Amsterdam
Giaro Louisa avv Zeeburgia
Adil Oumlil FC Amsterdam
Romario Stuart FC Amsterdam
Desmond Sweet Geen club

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

FC Amsterdam Onder 23 werkt samen met Van Riemsdijk Sports

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)