Selectie JOS rond met komst Romario Sabajo (Purmersteijn) en gebroeders Gerritse (SDO)

Op de laatste dag voor het sluiten van de overschrijvingstermijn heeft JOS/Watergraafsmeer drie extra aanwinsten aan de selectie toegevoegd. De gebroeders Ties en Sjoerd Gerritse komen over van zondag Hoofdklasser SDO, terwijl Romario Sabajo Purmersteijn na een halfjaar verlaat voor de Amsterdammers.

“Ze willen bij Purmersteijn meer talenten de kans geven en dan ben ik de moeilijkste niet. Dan kies ik ervoor om weg te gaan, is voor iedereen het beste”, zegt Sabajo over zijn korte verblijf bij de kampioen van de zondag eerste klasse A. “Dit halfjaar heb ik gebruikt om ergens het seizoen af te maken, een aantal wedstrijden mee te pakken en weer een beetje in het ritme te komen. Dat is aardig gelukt, nu wordt het tijd voor iets nieuws.”

Via zijn peetvader, een collega van trainer Roy van der Mije, kwam de aanvaller in contact met JOS. “Er waren ook andere opties, maar ik heb geen zin meer om veel te reizen. JOS is lekker in de buurt.” Afgelopen zondag raakte hij onder de indruk van zijn nieuwe club tijdens het Kampioenschap van Amsterdam. “Het zag er allemaal goed uit. Ik heb even gepeild wat voor nieuwe spelers komen en dat is een aardig lijstje. Dat heeft mij overtuigd om uiteindelijk ook mijn ja-woord te geven.”

In Amsterdam-Oost komt de 28-jarige buitenspeler met Renaldo Jongebloet (TEC) en Kevin Huisman (De Dijk) twee spelers tegen die hij nog kent uit zijn jeugd, bij respectievelijk Haarlem en het KNVB districtsteam. “Er komen een hoop leuke spelers. Als je naar de namen kijkt en hun reputaties, moeten wij komend seizoen meedoen om het kampioenschap. Dat zijn wij aan onze stand verplicht. Iedereen heeft de kwaliteiten, het is belangrijk dat we tijdens het seizoen ook in teamverband goed kunnen draaien.”

Met Ties (22) en Sjoerd Gerritse (20) heeft de Amsterdamse eersteklasser zich ook in defensief opzicht versterkt. De twee broers wonen inmiddels in Amsterdam en moesten het dit seizoen vooral van invalbeurten hebben bij SDO.

Foto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!