Kadoelen

SELECTIE: (Ka)doelen zijn bijgesteld in Amsterdam-Noord

Na de degradatie van de derde naar de vierde klasse in 2022, was het de bedoeling het tij vlug te gaan keren bij s.v. Kadoelen. Vol vertrouwen dat een snelle terugkomst op het oude niveau tot de mogelijkheden behoorde, werd aan het seizoen begonnen. Het was voor hoofdtrainer Donny Geel belangrijk dat er nieuwe impulsen in de selectie zouden komen. Daarin slaagde Geel aardig, want onder meer Rik Smit en Nicky Roele (OSV) kozen ervoor om in 2022 naar Kadoelen te komen. Promotie werd het hoofddoel. En in januari van dit jaar leek er weinig aan de hand. Kadoelen stond op een verdiende eerste plaats in de zaterdag vierde klasse en stevende af op het (ultieme) doel. Geel liet na de winterstop weten: ,,Als wij iets wilden, dan zouden we een stap moeten zetten en dat heeft de club goed gedaan. Door goede faciliteiten zijn jongens over de streep getrokken om te blijven of naar ons toe te komen. We hebben een leuk team en er zijn in onze klasse geen betere ploegen. De anderen kunnen het ons wel heel erg moeilijk maken.”

Anno juli 2023 zijn de kaarten opnieuw geschud en de Amsterdamse branie lijkt naar de achtergrond te zijn gedrukt. Geen kampioenschap, geen promotie via de nacompetitie voor Kadoelen afgelopen seizoen. Voor Geel geldt nu de realiteitszin van de dag in de nieuwe vierde klasse A. ,,Ik heb wel vijftien “nieuwe” spelers. Maar, het is een veredeld vriendenteam geworden. We hebben drie ervaren spelers van buiten de vereniging erbij; Manolito Oosterbaan (Meteoor), Damion Tamboer (De Wherevogels) en Joey Lilienthal (Meteoor). De andere twaalf spelers komen eigenlijk om een balletje te trappen in het tweede elftal.”

Voor Geel zal de doelstelling naar beneden toe moeten worden gesteld, ten opzichte van andere jaren, in het stadsdeel Noord. ,,We hebben een aardig team, maar we spelen meer voor de ‘leuk’ komend seizoen dan voor de prestatie. Aanvallend gezien missen we komend seizoen Rik Smit, Nicky Roele en Landry Monny. De spelers die er komen te staan zijn vooral oud-eerste elftal spelers. In kwaliteit leveren we misschien niet heel veel in, schat ik zo in. Maar, we moeten wel van week tot week gaan bekijken hoe het uitpakt met de opkomst en fitheid.”

Kadoelen zit in een Noord Hollandse poule met onder andere De Volewijckers, De Meteoor, Blauw-Wit (W), Kolping Boys en OFC. ,,Als we bij de eerste zes kunnen eindigen hebben we het prima gedaan”, spiegelde Geel een voorzichtige verwachting voor.

De selectie 2023-2024

Voornaam Achternaam Vorige club
Tim Beelen Kadoelen
Lorenzo Den Boef Kadoelen (tweede elftal)
Chazz Bos Geen club
Diego Bos Geen club
Donny Bos Kadoelen
Davey Dangeli Kadoelen
Jeffrey Deurwaarder Kadoelen (tweede elftal)
Roy Dors Kadoelen
Bryan Fleysman Kadoelen (tweede elftal)
Youri Geel Kadoelen (tweede elftal)
Desley Hinke Kadoelen (tweede elftal)
Jesse De Koning OFC
Gennerino Kom Kadoelen
Barry Kuiper Kadoelen (tweede elftal)
Shrino Lee Kadoelen
Guilermo Lord Kadoelen (tweede elftal)
Joey Lilienthal De Meteoor
Devon Maarssen OFC
Manolito Oosterbaan De Meteoor
Jimmy Spruit Geen club
Damion Tamboer De Wherevogels
Dustin Van Vliet Kadoelen (tweede elftal)
Roy Van Vliet Kadoelen (tweede elftal)
Sergio Vlijter Kadoelen (tweede elftal)
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)