Home / slideshow / SELECTIE: Nieuw trainersduo De Dijk bepaalt gezamenlijke visie
Ron Stoffels en Gerrie Breugem

SELECTIE: Nieuw trainersduo De Dijk bepaalt gezamenlijke visie

ASV De Dijk begint met een nieuw trainersduo aan het nieuwe voetbalseizoen. Ben Vis, die met Ron Stoffels afgelopen jaar intensief samenwerkte, vertrok naar Waterwijk, waardoor De Dijk op zoek moest naar een nieuwe oefenmeester. Die vond de vereniging met het binnenhalen van Gerrie Breugem.

Stoffels en Breugem spraken de afgelopen periode intensief met elkaar, om te kijken of de visie overeenkomt. Beide mannen zagen in die gesprekken voldoende basis om dit seizoen met elkaar samen te werken. “De rolverdeling wordt vergelijkbaar met hoe Ron het vorig jaar deed met Ben”, stelt Breugem, overgekomen van IVV. “We gaan met z’n tweeën bepalen welke richting we opgaan. De Dijk heeft natuurlijk een jong team dat, evenals vorig seizoen, wil proberen om aanvallend voetbal te spelen. Uiteraard weet ik ook wel dat alle trainers in de regio Amsterdam dit roepen, maar het is iets dat wij ook voor ogen hebben: verzorgd, aanvallend voetbal.”

De Amsterdamse vereniging haalde zeven nieuwe spelers in huis, die moeten dienen als een kwaliteitsimpuls binnen de selectie. Afgelopen seizoen bereikte De Dijk al de tweede plaats en een periodetitel in de competitie, komend seizoen moet het niveau wederom omhoog. “Het beleid zal grotendeels gelijk blijven met afgelopen jaar. Dat resulteerde eigenlijk in een prima jaar met de tweede plaats en periodetitel. We moeten daarop voortborduren en daar waar we kunnen, stappen maken in de selectie. Maar dan hebben we het over details”, aldus Stoffels.

Selectie De Dijk 2020/2021

Speler Club 2019/2020
Ruben Geervliet ASV De Dijk
Danny van der Kolk ASV De Dijk
Tom Wormhout ASV De Dijk
Bas v/d Spek ASV De Dijk
Sebastian v/d Linden ASV De Dijk
Wilner Leijgraaff ASV De Dijk
Schradac Leijgraaff ASV De Dijk
Anouar Lakbila ASV De Dijk
Yusif Adam ASV De Dijk
Jules Diedhiou ASV De Dijk
Taha Koleilat ASV De Dijk
Jaouad Aarbi ASV De Dijk
Jowell Strijder ASV De Dijk
Bas Bijvoet IVV
Zoubier Bari Pancratius
Issam Bounou
Blauw-Wit/Beursbengels
Saied Mostafa De Meteoor
Jordy Geervliet Buitenveldert
Oussame Dmissi Zeeburgia
Xaverio Sankatsing Unicum

Tekst: Jordi Smit

Fiddani (De Dijk) terug na zware kruisbandblessure