Home / slideshow / SELECTIE: OSV-trainer Renger begint met grote selectie aan voorbereiding

SELECTIE: OSV-trainer Renger begint met grote selectie aan voorbereiding

Maurice Renger begint deze week bij OSV aan zijn eerste jaar als hoofdtrainer. De oefenmeester vormde de afgelopen maanden met de club een selectie die grotendeels bestaat uit jongens die ook vorig seizoen onderdeel van de groep waren. Slechts vijf spelers zijn erbij gekomen.

De Amsterdamse vereniging start met een selectie van 22 man. “Uiteindelijk kunnen maar 11 spelers aan de aftrap verschijnen, dus in de voorbereiding moet iedereen aan de bak om zichzelf bij de eerste 16 selectiespelers te voetballen”, stelt Renger, die een aantal spelers zag vertrekken. Daarom moesten er ook wat versterkingen aan het team worden toegevoegd. “We waren op zoek naar een keeper, omdat Yort (Willems, red.) wegging. Die hebben we gevonden in de persoon van Loek (Jacobs, red.) die van EVV komt. Verder gingen er wat middenvelders en aanvallers weg, die we hebben aangevuld met nieuwe spelers. Zo zijn Davey de Haze en Timo de Jager nieuw. Bovendien sluit Giorgio Snip, die vroeger bij KFC heeft gespeeld, aan en komt Rik Smit het bij ons weer proberen. Rik was er een jaar uit door blessures, maar mag nu in de voorbereiding laten zien of hij het weer aankan.”

Daarmee beschikt Renger over een hechte selectie met spelers die elkaar door en door kennen. “Ik denk dat wij een uitstekende selectie hebben waarmee we goed kunnen werken. Nu moeten we ervoor zorgen dat ons verhaal dat we graag willen zien, erin gaan pompen. Dan gaan we vervolgens kijken naar waar het schip strandt.” Deze week begint dus de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Als speler zag ik de voorbereiding altijd als middel om wedstrijdfit te worden, maar uiteindelijk wil je altijd winnen als je in het veld staat. Ik heb echter weleens voorbereidingen meegemaakt waarin ik alles verloor, maar wel de eerste vier competitiewedstrijden won. Aan de andere kant heb ik het ook weleens andersom meegemaakt. Dus wat zeggen de resultaten in de voorbereiding? Het gaat mij erom dat we fit worden en een bepaald systeem creëren waarbij we ons goed voelen.”

Selectie OSV 2020/2021

Speler Club 2019/2020
Dave Clement OSV
Loek Jacobs EVV
Mischa Klaver OSV
Tim Beelen OSV
Tim Kuiper OSV
Dylan Klein OSV
Nigel Coolen OSV
Melle Bruins OSV
Joelle Germine OSV
Hidde Roozendaal OSV
Jesse Willems OSV
Dave de Haze IVV
Giorgio Snip KFC
Adil Boukris SDZ
Jermaine Jeulink OSV
Bruce Karstens HBOK
Joey Noorderbos OSV
Thimo de Jager RODA ‘23
Rick Smit OSV
Eduard Lulaj OSV
Scotty Coolen OSV
Landry Monnie OSV

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jeroen Hijlkema

OSV versterkt zich met Limburgse Loek Jacobs

Send this to a friend