Home / slideshow / SELECTIE: Pancratius Zaterdag vergroot concurrentie in selectie

SELECTIE: Pancratius Zaterdag vergroot concurrentie in selectie

Derdeklasser Pancratius begint komend seizoen met zeven nieuwe spelers in de geledingen. Hittjo Schipper, hoofdtrainer van de zaterdagselectie, zag enkele jongens al aan het werk en was positief gestemd. “We hadden in de maand juni wat trainingen, maar deze maand heb ik ze even losgelaten. We gaan 8 augustus weer van start”, vertelt Schipper over de trainingsopbouw.

De nieuwelingen zijn bovenal gehaald om de keuzes voor Schipper te vergroten. “We hadden het gevoel toch wel wat mensen extra nodig te hebben, want we merkten aan het einde van vorig seizoen dat we mensen tekort kwamen. Bovendien zijn Rutger Takken en Mitchell Vorstman naar Wartburgia gegaan, dus we moesten wel wat nieuwe spelers halen.” De verbreding heeft volgens Schipper echter eveneens nadelen. “Ik heb geen mogelijkheid om spelers naar het tweede elftal te sturen. Als de spelers niet allemaal regelmatig spelen, dan merk je gewoon dat ze moeite hebben om aan te haken bij de volgende wedstrijd. Dat wordt een opgave, maar absoluut een uitdaging waar ik niet voor wegloop.”

De oefenmeester was bij de bekendmaking van de competitie-indeling verrast. “Het is een verrassing dat EVC, AH ’78 en Buitenboys erbij zijn gekomen. Dat zijn onbekende tegenstanders voor ons, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor Blauw-Wit wat een heel ander team is geworden. Dus het is moeilijk te voorspellen hoe het wordt: met de resultaten hopelijk beter dan afgelopen seizoen. Ik verwacht zélf dat we bovenin in het rechterrijtje gaan meedraaien.”

Speler Club 19/20
Chet Bakker Pancratius
Noud Bruchner Pancratius
Dalian van Damme Hillegom
Rigi Graanoogst FC VVC
Bas ter Haak Pancratius
Mike van Haarlem Pancratius
Branco Hellinga Pancratius
Danny Hijzeldoorn Pancratius
Jelle Houben Pancratius
Thei Houben Pancratius
Joachim Hulscher Swift
Mitch Immig Germaan/Eland
Nick Immig Germaan/Eland
Danny van Ingen Pancratius
Walter Jaspers Pancratius
Floris de Jong West Frisia
Wouter Kloes Pancratius
Joey van Lemmeren Germaan/Eland
Daniel Pommerel Pancratius
Everon Richardson Pancratius
Sander Roos Pancratius
Marciano Schep Pancratius
Alex Schoneveld Pancratius
Roy Schut Pancratius
Nicky Tulp Pancratius
Jeremy Tulp Pancratius

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Schipper maakt zich op voor tweede jaar: “Het gaat uitstekend”