Home / slideshow / SELECTIE: Purmersteijn hengelt elftal aan talentvolle spelers binnen

SELECTIE: Purmersteijn hengelt elftal aan talentvolle spelers binnen

Purmersteijn begint met een vernieuwde zondagselectie aan het nieuwe seizoen. Nathan Sibilo, Joey Mers, Branco Verhoef, Job van der Meulen, Rowan Meijer, Rodney Smoorenberg en Genairo Promes zijn de namen die bleven, de andere elf spelers maken zich op voor hun eerste seizoen in de selectie van hoofdtrainer Martin van Ophuizen.

De nieuwe aanwinsten zijn een gevolg van het vertrek van diverse spelers. “De afgelopen jaren hebben we behoorlijke stappen gemaakt met de club, waarbij we onze spelers goed bij elkaar hebben gehouden. Komend jaar ga ik echter mijn achtste seizoen in, wat betekent dat verschillende spelers op leeftijd raakten”, legt de oefenmeester uit. “Het ouder worden van spelers gaat bovendien gepaard met andere behoeftes, zoals het krijgen van kinderen, samenwonen of een andere baan aannemen. Het spelen in de hoofdklasse betekent dat je behoorlijke afstanden moet afleggen en je je hele zondag kwijt bent. Dat in combinatie met voetballers die in de Hoofdklasse aan hun plafond waren gekomen, maakt dat we aan het werk moesten.”

De club besloot om een nieuwe groep te creëren met veel jonge spelers die liefhebber zijn én potentie hebben om de komende jaren door te groeien. “We hopen ons met deze groep in de Hoofdklasse staande te houden en van daaruit een elftal te bouwen voor de komende jaren”, vervolgt Van Ophuizen. “We hebben veel jongens weten te halen die in de jeugd op een relatief hoog niveau hebben gespeeld. Hoewel er een verschil is tussen het spelen in de jeugd en bij de senioren, vind ik het wél altijd prettig dat jongens Divisie-niveau gewend zijn. Je weet dan namelijk dat het jongens zijn die graag willen. Dát moet een van de voorwaarden zijn van onze jonge ploeg: in de bereidheid, het conditionele en de fitheid iets extra’s op het veld brengen.”

Stan Zoetebier
Jong FC Volendam
Tobias Loos
Purmersteijn jeugd
Kelvin Valente
Purmersteijn jeugd
Nathan SibiloPurmersteijn
Jordi BeekhofDe Volewijkers
Jay VorselmanHollandia
Joey MersPurmersteijn
Marlon AmankwahSDO
Branco VerhoefPurmersteijn
Martijn RiemersmaAFC’34
Job van der MeulenPurmersteijn
Rowan MeijerPurmersteijn
Rodney SmoorenbergPurmersteijn
Luke AbelskampHollandia
Genairo PromesPurmersteijn
Kevin Owuse AsareAjax zat
Mak TreznerRODA’23
Gianni RefosZeeburgia

Tekst: Jordi Smit
Foto: José Mol

FC Zaandammer Kramer kiest voor competitiegenoot Purmersteijn

Send this to a friend