Home / slideshow / SELECTIE: Schermer wil met Purmersteijn Zaterdag afgelopen voetbaljaar evenaren

SELECTIE: Schermer wil met Purmersteijn Zaterdag afgelopen voetbaljaar evenaren

De zaterdagselectie van Purmersteijn maakt zich klaar voor een nieuw competitieseizoen. De ploeg van trainer Lars Keppel neemt plaats in de tweede klasse zaterdag A, wat elk seizoen garant staat voor sensatie. Daniël Schermer is sinds deze zomer onderdeel van het team.

De middenvelder annex aanvaller speelde jarenlang bij de zondagselectie, wat wordt gezien als het vlaggenschip van de club. Zondag 1 nam afgelopen seizoen deel aan de Hoofdklasse zaterdag, wat Schermer als speeldag uitstekend beviel. Nadat de club bekendmaakte dat de zondagselectie komend voetbaljaar weer op zondag gaat voetballen, besloot Schermer om naar de Zaterdag 1 over te stappen. Daar ontmoet hij diverse oud-teamgenoten.

“We hebben vijf tot zes weken lang getraind, de laatste twee weken hebben we rust gehad. Straks hebben we nog vier weken, waarna het seizoen alweer begint”, legt Schermer de voorbereidingsopbouw uit. “Ik vind het persoonlijk heerlijk, want dan hebben we elkaar al een beetje leren kennen. Dat doen andere clubs natuurlijk ook, maar voor mijn gevoel hebben we dan toch wat voorsprong. Op deze manier beginnen we lekkerder aan het nieuwe seizoen.”

Zo maakte de voetballer eveneens kennis met hoofdtrainer Lars Keppel, die hem tot nu toe uitstekend bevalt. “Elke trainer is natuurlijk anders. We zijn nu vijf tot zes weken met elkaar op pad geweest, maar door de corona konden we geen partijspel doen. Dus de eerste indruk is top, maar we gaan het in de voorbereiding pas echt zien.” Schermer heeft in ieder geval hoge verwachtingen van komend jaar. “Onderling in de groep worden zeker ambities naar elkaar uitgesproken. Vorig jaar pakte Purmersteijn in de eerste periode direct een periodetitel en stond de selectie uitstekend ervoor, dus ik denk dat we dat zeker moeten evenaren en misschien wel moeten verbeteren.”

Selectie 2020/2021

SpelerClub 19/20
Gennaro Liklikwatil
Fortuna Wormerveer
Patrick SombroekPurmersteijn
Rene KeijzerPurmersteijn
Sonny PuntPurmersteijn
Piet Blokdijk
Fortuna Wormerveer (za)
Geronimo ComvaliusDe Volewijckers
Robin Hoogstra
Fortuna Wormerveer
Bas VellemaADO’20
Donny GerverPurmersteijn
Robbert Jan OryPurmersteijn
Achraf NazihPurmersteijn
Kevin HijlkemaPurmersteijn
Raffie BaalPurmersteijn
Dick BosPurmersteijn
Daniel Schermer
Purmersteijn (zon)
Niels EijkenaarPurmersteijn
Rick NeelenADO’20
Jesse KramerFC Zaandam
Jordi De VisserPurmersteijn
Ronnie RoomeijerPurmersteijn
Ricardo StamPurmersteijn

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jannie Snoek

Blokdijk versterkt Purmersteijn: “Wil een vaste basiskracht worden”

Send this to a friend