SELECTIE: SDZ-hoofdtrainer Sluijter moet nieuw team smeden

SDZ staat vanaf het nieuwe seizoen onder leiding van hoofdtrainer Thijs Sluijter. De oefenmeester krijgt te maken met tien nieuwe selectiespelers, waarbij het aan Sluijter is om een hecht team te formeren.

De Amsterdamse club begint zondag 9 augustus aan de voorbereiding. “We hebben in juni een maand getraind, wat goed was om iedereen te leren kennen”, legt Sluijter uit. “Komend seizoen hebben we veel nieuwe spelers. Dat was niet direct de bedoeling, maar door omstandigheden zijn er toch wat jongens weggegaan. Daardoor moesten we een aantal nieuwe spelers aantrekken. Inmiddels is de selectie rond en heb ik er veel zin in.” Verschillende versterkingen hebben ervaring op Divisie-niveau, waar Sluijter erg blij mee is. “In eerste instantie willen we meedoen voor de bovenste plaatsen. De uitdaging die het niet eenvoudig maakt, is dat we nieuwe jongens moeten inpassen. Dat heeft tijd nodig. We hebben in de voorbereiding zes tot zeven weken om een team te smeden en de manier van voetballen erin te krijgen. Ik hoop dat iedereen erin gaat geloven en we op tijd klaar zijn.”

De trainer wil de voorbereidingstijd onder meer gebruiken om de details in het team te slijpen. “Natuurlijk heb ik al wat tips gegeven tijdens de minivoorbereiding in juni, maar we hebben straks zes weken de tijd om ervoor te zorgen dat alles duidelijk is. Daar is de trainersstaf verantwoordelijk voor: iedereen moet weten wat op zijn positie verwacht wordt. We hebben een leuke bekerpoule en zes oefenwedstrijden, dus we kunnen uitgebreid gaan kijken naar de ideale samenstelling. Het voordeel voor mij is dat ik van een andere club kom. Ik ken de spelers van SDZ natuurlijk wel, maar ik heb nog niets met hiërarchie te maken. De beste elf spelers zullen spelen, en dat maakt het voor mij ook heerlijk. Ik sta er blanco in en iedereen moet zich weer bewijzen van zijn kwaliteiten.”

Speler Club 19/20
Mitchel Vincken SDZ
Stef de Borst SDZ
Sil Fiddani Berkum
Donny Kessing SDZ
Allon Koene SDZ
Jordy van der Horst SDZ
Percy Hogue Zaanlandia
Donny Kessing SDZ
Kiki Uiterloo AFC
Henry Opoku OFC
Tim van Gelder SDZ
Jessie Vink Alphense Boys
Ray Lagerburg SDZ
Dean Huisman SDZ
Davey Claus SDZ
Fabian Munsterman SDZ
Tim Groenewoud SDZ
Yani Yilmaz ADO ‘20
Tim Klaasen-Bos SDZ
Omar Limon Ter Leede
Maxim van der Meer WHC
Floris Reurts SDZ
Nigel Hardenberg SJC Noordwijk
Jessie Kuiper Zaanlandia
Jaap Smeeing SDZ

Tekst: Jordi Smit
Foto: Peter Seijmour

SDZ’er Romello Austin stapt over naar Legmeervogels

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ