Frans Bouman

Sloterdijk speelt volgend seizoen in de vierde klasse

AVV Sloterdijk hoorde dinsdagmiddag van de KNVB dat de zondagselectie is gepromoveerd naar de vierde klasse. De spelers en technische staf konden hun geluk niet op toen het nieuws tot hun kwam. “De spelers zijn onwijs blij. Er zijn natuurlijk een aantal nieuwe jongens aan onze selectie toegevoegd, dus wat dat betreft worden we er alleen maar sterker op. Tot 15 juni hebben we de tijd om spelers te halen, maar de selectie is aardig rond”, vertelt hoofdtrainer Frans Bouman.

Telefoontje

De oefenmeester wachtte de afgelopen weken in spanning af. “We kunnen natuurlijk niet zeggen dat we kampioen waren geworden”, stelt Bouman eerlijk. “We moesten nog zeven wedstrijden spelen en hadden het in eigen hand, maar er kon in die periode nog van alles gebeuren.”

“Als een van je belangrijke spelers geblesseerd is, haal je het simpelweg alsnog niet. Desondanks is het natuurlijk heerlijk als de KNVB het verlossende telefoontje geeft dat we ondanks het niet uitspelen van de competitie zijn gepromoveerd. We kunnen ons gaan opmaken voor de vierde klasse.”

Perspectief

De Amsterdamse club weet nog niet in welke poule het gaat terechtkomen. “Ik ben benieuwd bij welke ploegen we worden geplaatst. Je hebt natuurlijk de Haarlemse afdeling, de Noord-Hollandse, de Utrechtse… Dan kan je wel een bepaalde voorkeur uitspreken, maar uiteindelijk bepaald de KNVB waar we terechtkomen.”

Bouman moet het na de zomer doen met een aantal aanpassingen in zijn selectie. “Mijn keeper Jeremy Elgersma, die makkelijk tweede of derde divisie aankan, vertrekt naar AGB. Daarnaast gaan Frencil Lewis, die dit seizoen 32 goals maakte, en Bruce Ket, het broertje van Quick Boys-speler Jeffrey Ket, naar Velsen. Zij stonden eerder in de belangstelling van DSOV en VVSB. Dat is heel jammer, want alle drie waren ze ongelooflijk belangrijk voor het team. Daarentegen krijgen we verschillende jongens erbij, die eerder derde of vierde klasse hebben gespeeld. Dat is prettig om volgend seizoen in ons team te hebben.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Sloterdijk

5 versterkingen voor Sloterdijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)