Selmo Kurbegovic naar Chabab

Chabab heeft zich voor de rest van het seizoen versterkt met linkerspits Selmo Kurbegovic. Een zeer opmerkelijke naam, de spits speelde eerder dit seizoen nog in de tweede voorronde van de Champions League, voor 55.000 toeschouwers wel te verstaan. De club uit Montenegro waar hij speelde kwam de financiële verplichtingen echter niet na en Kurbegovic keerde terug naar Nederland. Oud bekende en trainer van Chabab, Alami Ahannach haalde hem over om het seizoen bij Chabab af te maken. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met trainer en speler.

De 28-jarige Kurbegovic heeft een heel voetballeven achter de rug. Hij speelde onder meer bij het Trensin van Tjeu La Ling, in Quatar, bij ADO-Den Haag, Southampton, Eindhoven, ARC en Telstar, waar hij een band opbouwde met Alami Ahannach. Als laatste speelde hij in Montenegro, bij Buducnost Podgorica, de club die zijn geld niet overmaakte.

Kurbegovic:’Ik had allerlei aanbiedingen op zak, vanuit het buitenland en van Nederlandse topklassers. Iedereen wil dat ik voor anderhalf jaar teken, maar ik wil even rust. Toen belde Alami Ahannach mij en vertelde over het spitsenprobleem bij Chabab. Bij hen kan ik allen dit seizoen afmaken. Dat geeft me de kans om even rustig na te denken over mijn verdere carrière. Maatschappelijk probeer ik ook de weg te timmeren, dus ik weet nog niet hoe het gaat lopen.’

Selmo Kurbegovic (Foto: jupilerleague.nl)

Trainer Ahannach is zeer verheugd dat Kurbegovic nu in zijn ploeg zit.
Ahannach:’Selmo is een goede jongen in alle opzichten. Rustig en positief. Ik ken hem van Telstar en weet dat hij hoger moet spelen dan de topklasse, maar als hij ons wil helpen dit seizoen is dat prachtig. Hij kan vanaf links spelen of vanaf rechts en dan uithalen met zijn linkerbeen. Zelfs centraal voorin zie ik mogelijkheden’

Kurbegovic ziet zichzelf als klassieke linksbuiten.
Kurbegovic:’Het liefst een op een en dan op snelheid er voorbij.’

Kurbegovic heeft al meegetraind bij Chabab en ziet goede dingen.
Kurbegovic:’Sterke spelers. Vooral die nieuwe jongen Tarik Fairouz is een talent. Hij kan nog ver komen, indien hij de juiste begeleiding krijgt. Ik ben fit en heb er zin. Ik hoop dat ik de eerstvolgende wedstrijd meteen kan spelen. De KNVB heeft inmiddels toestemming gegeven.’

De club van Ahannach doet er alles aan om zich dit jaar te handhaven in de topklasse. De voorhoede van Chabab viel na vorig seizoen weg, maar inmiddels staat er een nieuwe. Tegenstanders moeten rekening gaan houden met een ander Chabab na de winterstop.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)