Semih Uysal (ZSGOWMS) loopt stage bij Göztepe SK

Semih Uysal werkt momenteel een tiendaagse stage af bij de Turkse profclub Göztepe SK. De zeventienjarige aanvaller van zondag derdeklasser ZSGOWMS krijgt van 2 tot 12 januari de kans zich te bewijzen in het beloftenelftal van de eredivisionist.

“Of het nou iets wordt of niet, het is een hele mooie ervaring voor Semih. Dat gun ik hem ook”, zegt zijn jeugdtrainer en adviseur Soufyan Daafi. Via een Turkse tussenpersoon werd Uysal benaderd of hij openstond voor een stage bij de nummer tien van de Süper Lig. Met hulp van Gwendell van Riemsdijk werd vervolgens alles besproken. “Zijn vader is met hem meegegaan, dat is allemaal goed geregeld.”

Momenteel is Uysal halverwege zijn stage in Izmir, een plaats in het westen van Turkije. Maandag krijgt hij van de clubleiding meer te horen over het verdere verloop. “Semih heeft het heel erg naar zijn zin. Hij zegt dat het niveau hoog ligt, dat het conditioneel wat zwaarder is. Maar dit moet ook gewoon een leuke ervaring zijn.”

De vleugelaanvaller debuteerde in oktober in het eerste elftal van ZSGOWMS, terwijl hij oorspronkelijk nog eerstejaars A-junior is. Onder Daafi is Uysal helemaal opgeleefd, met als beloning deze stage. “De belangrijkste taak voor dit seizoen was zijn plezier terugkrijgen, want hij wilde eigenlijk stoppen. Hij zag het niet meer zitten, had teveel teleurstellingen. Deze droom heeft hij altijd gehad en voor hem is dit de kers op de taart. Mooi voor hem en voor de club, die heeft hem ook een kans gegeven in het eerste elftal.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)