Home / Homepage / Semmoh weg bij Nieuw West

Semmoh weg bij Nieuw West

Ray Semmoh is volgend seizoen geen trainer meer van de zondag derdeklasser Nieuw West. De samenwerking wordt beëindigd omdat beide partijen er op het financiële vlak niet uitkwamen.

Semmoh: “In december hadden we al met elkaar gesproken. We gingen toen met het gevoel uit elkaar dat het wel goed zou komen. Ze zeiden letterlijk ‘we komen er wel uit’. Nou niet dus”  Het vervolg afgelopen week was van zeer korte duur. Semmoh: “Het heeft inderdaad niet lang geduurd. Het eerste wat het bestuur zei was dat ze minder budget hadden voor de trainers. Ik wilde wel iets meer dan dit jaar maar daar zijn we niet eens aan toegekomen. Ze zeiden gewoon dat er geen geld was. Klaar. En toen was het gesprek al weer voorbij.”

Nieuw West gaat nu op zoek naar een nieuwe trainer. Volgens Semmoh zullen ze eind deze week met een naam naar buiten komen. Zelf heeft de trainer ook nog wel iets opgestoken van de vreemde gang van zaken. Semmoh: “Ik heb het veel te lang laten rusten. Ik had veel eerder aan de bel moeten trekken. Ik dacht dat het allemaal wel goed zou komen. Zoals we hadden afgesproken. Niet dus! Dat doe ik de volgende keer dus niet meer”.

Hoe de toekomst van de voormalig topamateur eruit gaat zien in de voetbalwereld is nog ongewis. Semmoh: “De meeste clubs zijn inmiddels wel voorzien. Het zou dus goed kunnen dat ik volgend jaar geen club heb. Op zich is dat geen ramp, want ik begin binnenkort mijn eigen bedrijf. Ik ga een opvang starten voor demente bejaarden. Inderdaad iets heel anders, maar ik wil ook wel iets in de voetballerij blijven doen. Misschien ga ik mijn trainersdiploma 1 wel halen. Daar heb ik dan alle tijd voor. Daarnaast heb ik nog wat contacten met voetbalscholen in Amerika. Ik zie het wel wat er op me afkomt. Eerst het seizoen met Nieuw West maar eens goed afmaken”.

Zelf speelt Semmoh nog in het eerste elftal van TOB (zaterdag tweede klas): “Ik blijf in ieder geval voetballen. Op dit moment zijn we druk doen de om volgend seizoen een vriendenteam bij TOB te starten. In het eerste zul je me volgend seizoen in ieder egval niet meer zien”.

Na een aardige reeks wedstrijden kreeg Nieuw West afgelopen zondag met 7-2 klop van RKDES. De ploeg van Semmoh zal de komende maanden nog vol aan de bak moeten om uit de degradatiezone te blijven.