Senel Cebar gaat voor tiende seizoen bij AGB

Senel Cebar plakt er nog een jaar aan vast bij AGB. Daarmee begint de oefenmeester na de zomer aan zijn tiende seizoen bij de trotste koploper van de zondag tweede klasse B.

Een jaar geleden kondigde de oefenmeester in eerste instantie zijn vertrek aan, maar kwam hier op terug na het aantreden van een nieuw bestuur. “Zij doen het hartstikke goed en laten de vereniging weer opbloeien. Nu heb ik niet heel lang hoeven twijfelen. Na een goed gesprek over hoe we alles volgend seizoen willen aanpakken (Cebar krijgt de leiding over de hele zondagselectie, in plaats van alleen de A-selectie, red.), waren we er deze keer snel uit.”

Cebar is nog lang niet klaar bij AGB. In zijn eerste seizoen (2008/09) werd hij, na eerdere periodes bij Ankaraspor en Saenden, met AGB kampioen in de vijfde klasse. Twee jaar later volgde via de nacompetitie zelfs promotie uit de vierde klasse. De Amsterdammers verbleven vervolgens vijf jaar in de derde klasse. Na een zenuwslopende titelrace werd AGB afgelopen seizoen kampioen in de derde klasse C. Deze jaargang verrast de promovendus vriend en vijand in de zondag tweede klasse B. De koploper heeft zes punten voorsprong op de concurrentie, met een wedstrijd minder gespeeld, en de tweede periodetitel in eigen hand.

“Het is geweldig dat we er nu zo goed voor staan. We draaien echt een fantastisch seizoen”, zegt Cebar over het debuut in de tweede klasse. “Vooraf hadden weinig mensen zoiets van ons verwacht, ik keek niet verder dan het linkerrijtje. Nu probeer ik het goede gevoel zo lang mogelijk zo te houden. De eerste klasse zou heel mooi zijn, maar wij willen nog niet te ver op de zaken vooruit lopen. Eerst dit vast zien te houden.”

Foto boven: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)