Senel Cebar kiest er toch voor om bij AGB te blijven

Twee maanden geleden besloot Senel Cebar dat zijn achtste seizoen ook zijn laatste zou zijn bij AGB, maar de oefenmeester heeft toch besloten de zondag derdeklasser trouw te blijven. Een nieuw en ambitieus bestuur wist hem te overtuigen langer te blijven.

Twee weken nadat Cebar zijn vertrek had aangekondigd, trad er een nieuw bestuur aan bij de club. “Het zijn een paar dertigers, allemaal erg ambitieus. Zij gaven direct aan dat ze mij graag wilden behouden, maar ik hield de boot een beetje af omdat ik ook met andere clubs in gesprek was. We hebben altijd goed met elkaar gesproken en het was voor mij duidelijk dat zij geen afscheid van mij konden nemen.”

Omdat Cebar er met andere clubs niet uitkwam, ging hij toch weer in gesprek met het nieuwe bestuur van AGB. “Wij hadden al meteen tegen elkaar in het bestuur gezegd dat we Senel voor de club moesten behouden”, zegt voorzitter Orhan Aslan. “Hij is gewild binnen de club, kent de club erg goed en ligt goed bij de spelers. Hij twijfelde alleen heel veel omdat hij natuurlijk had besloten afscheid te nemen, maar na een aantal gesprekken hebben we hem toch weten te overtuigen.”

Senel Cebar gaat na lang twijfelen toch voor zijn negende seizoen bij AGB. Foto: Koos van der Leest
Senel Cebar gaat na lang twijfelen toch voor zijn negende seizoen bij AGB. Foto: Koos van der Leest

Ook de spelersgroep heeft hier een bescheiden rol in gespeeld. Cebar: “De spelers wilden al de hele tijd dat ik zou blijven. Het is fijn om die steun van de spelers te hebben. Ik had dit natuurlijk niet echt verwacht en dacht afscheid te nemen van de club, maar de koerswijziging heeft mij ervan overtuigd te blijven. Er zit nu echt veel ambitie bij de club. Dat heb ik bij het vorige bestuur een beetje gemist, misschien komt dat omdat zij meer dingen aan hun hoofd hadden. Als het goed is, zijn bijvoorbeeld de financiële problemen nu verholpen en kan het nieuwe bestuur zich ook echt op het voetbal gaan richten.”

De eerste veranderingen zijn al zichtbaar. “Wij hebben onze plannen aan hem voorgelegd en hij heeft nu al kunnen zien dat het ook echt in werking in gezet”, aldus Aslan. “Er komt een voetbalschool om de jeugd te ontwikkelen en de trainers te begeleiden en we hebben echt de ambitie uitgesproken om naar de tweede klasse te gaan. Ik heb ook tegen de spelers gezegd: wij verwachten dat jullie de tweede klasse halen.”

Het zijn duidelijke woorden van de voorzitter die worden gedeeld door Cebar. “Wij zitten op één lijn en hebben de ambitie om naar de tweede klasse te gaan. De afgelopen jaren hebben we altijd bovenin meegedraaid, maar net niet het laatste stapje kunnen maken. Het zou mooi zijn als het dit jaar wel lukt en we zijn er dicht bij.”

Foto boven: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)