Sergay Gemin brengt Buiksloot terug aan kop

Buiksloot staat weer alleen bovenaan in de zaterdag vierde klasse B. De ploeg van Remco van Twiller profiteerde met een krappe zege op het stugge Sloterdijk optimaal van puntverlies achtervolger AC Amsterdam (5-3 tegen Vlug en Vaardig). Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op AC Amsterdam en TOB nu weer twee punten.

Met een paar wijzigingen verscheen Buiksloot gehavend aan de aftrap. Sloterdijk toonde vanaf de eerste minuut lef door brutaal het initiatief te nemen, wat resulteerde in de eerste kans van de wedstrijd. Thomas Zielhorst, die als veldspeler in het doel moest staan, tikte een kopbal van Martan Schlemper over. Daarna trok Buiksloot de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Doelman Dylon Tittel reageerde attent op een afstandsschot van Kay van der Burg en ook Khalil El Maghnaoui en Sergay Gemin lieten kansen op de openingstreffer onbenut.

Na een weifelend begin van de tweede helft wilde Buiksloot duidelijk een doelpunt forceren tegen de middenmoter. De aanvallendere speelwijze had vrijwel direct succes. Een afgemeten voorzet van Van der Burg werd door Gemin tegen de touwen gekopt: 1-0. Ook na deze treffer bleef de thuisploeg de bovenliggende partij, maar doordat het in de eindpass erg slordig was, hielden de Noord-Amsterdammers de gasten onnodig lang in leven. Sloterdijk ging op zoek naar de gelijkmaker en probeerde het nog met een slotoffensief. Verder dan een kleine mogelijkheid, waarbij Zielhorst goed stond opgesteld, kwam de thuisploeg niet.

Door de nederlaag van AC Amsterdam bij Vlug en Vaardig (5-3) heeft Buiksloot de koppositie weer heroverd. Er wacht nog een spannende ontknoping in de titelstrijd, want AC Amsterdam treft in de resterende twee wedstrijd TOB (nummer drie) en koploper Buiksloot. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!