Sergio Comvalius (AGB): “Moeten terug naar de kern”

AGB zit in een dipje. De promovendus leek lange tijd onbedreigd op het kampioenschap af te stevenen maar van de laatste vijf wedstrijden werd er maar één gewonnen. De voorsprong op achtervolgers Hoofddorp en Pancratius is daardoor geslonken naar zeven punten. De komende weken worden cruciaal want eerst is Hoofddorp de tegenstander en drie weken later wacht Pancratius.

Na afloop van het verloren duel tegen Hooglanderveen (1-2) waren er felle discussies in de kleedkamer van AGB. “Dat hoort erbij als je vier weken niet best speelt. Dan zijn er irritaties en dat mag ook wel”, aldus Sergio Comvalius. “We willen gewoon kampioen worden maar ik merk het in de groep dat we misschien een klein beetje zenuwachtig zijn. We moeten dat stukje zelfvertrouwen weer terugkrijgen, daar gaat het gewoon om. Als team zijnde moeten we twee stapjes erbij doen.”

De aanvaller erkent dat hij zelf momenteel ook niet in zijn beste vorm verkeert. “Ik zit al een tijdje in een dipje. Maar ik werk hard en ik merk dat ik steeds weer fitter word. Het gaat de goede kant op. Er staan belangrijke weken te wachten. Ik denk dat onze mindere periode nu achter de rug is. Elk team heeft hier wel eens mee te maken. Wij moeten laten zien dat we kampioen willen en worden en waarom we op deze plek staan. De wedstrijden tegen Hoofddorp en Pancratius mogen we in ieder geval niet verliezen.”

Voorafgaande aan dit seizoen hadden waarschijnlijk maar weinig mensen er rekening mee gehouden dat AGB als promovendus zo goed zou presteren. “Op het begin hadden we wel gezegd dat we relatief hoog wilden eindigen omdat het team een stuk sterker was geworden. We hebben onze doelstelling steeds bij moeten stellen. We gaan nu niet zeggen dat we een mooi seizoen hebben gehad en dat het mooi is geweest. We staan nu nog zeven punten los dus je moet hem gewoon pakken.”

Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)