Sergio Comvalius (Hoofddorp) verwacht leuk en belangrijk duel tegen AGB

De kelderkraker in de zondag eerste klasse A tussen Hoofddorp en AGB is een speciale voor Sergio Comvalius. De aanvaller krijgt zijn oude club op bezoek en wil ze de punten niet cadeau geven, want ook Hoofddorp heeft deze hard nodig.

Comvalius speelde tussen 2015 en 2018 voor AGB, waarmee hij van de derde naar de eerste klasse promoveerde. Hij kijkt ernaar uit om weer tegenover zijn oude club te staan. De vorige ontmoeting werd nog kansloos met 4-1 verloren. “Af en toe spreek ik de jongens die zijn gebleven, zoals Mineo Berrenstein en Bakary Jobe. Voor de rest kom ik weleens gasten tegen, dan maak je een klein babbeltje.”

“Deze wedstrijd is voor beide teams een belangrijk duel”, weet Comvalius. “We hebben allebei niks aan een gelijkspel en willen ook niet verliezen. Het gaat erom spannen. Ik verwacht daarom ook een leuke wedstrijd zondag.” Bij winst kan Hoofddorp een flinke sprong maken. De aanvaller verwacht dat zijn ploeg, ondanks een mindere serie, sterk genoeg is om zich te handhaven. “We hebben een team vol talentvolle jongens en er is voldoende gezonde concurrentie onderling.”

De jeugdigheid kan volgens hem één van de oorzaken zijn waarom Hoofddorp momenteel rond de gevarenzone bivakkeert. “Het kan een stukje ervaring zijn, maar ook een stukje inzet en concentratie. Als wij strijd leveren en ons spelletje gaan spelen, kunnen we het heel veel teams lastig maken.”

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)