Anthony Servinus

Servinus zeer tevreden met samengestelde selectie FC Abcoude

Anthony Servinus weet al enkele maanden dat hij aankomende zomer aan de slag gaat bij FC Abcoude. Het bood hem in het voorjaar de mogelijkheid om zijn selectie samen met de club goed in balans te brengen. Met het eindresultaat is Servinus meer dan tevreden. “We hebben geprobeerd op een inventieve manier zoveel mogelijk te bereiken op professionele wijze. De organisatie staat wat mij betreft als een huis`, stelt de oefenmeester.

Servinus stond voor de coronacrisis een aantal maal langs de kant om zijn nieuwe team te bewonderen. Zijn eerste indruk was goed, al vonden er deze zomer wél wat veranderingen in de selectie plaats. Hoewel hij met alle nieuwe jongens, zowel van buitenaf als eigen jeugd, blij is, steekt één jongen er vanzelfsprekend tussenuit. “We hebben met Genaro Snijders een speler kunnen binnenhalen van buitencategorie. Het is natuurlijk hartstikke fijn dat hij zich wil verbinden aan onze club. We waren al langer bezig met zijn komst, maar hebben het goed onder de pet gehouden. Met zijn ervaring, zowel in het profvoetbal als het hoogste niveau van de amateurwereld, kan hij onwijs veel bij onze spelers bijbrengen. Bovendien is hij in staat een leidende rol te vervullen, dus alleen maar prachtig voor ons.”

Snijders sluit komend seizoen zowel aan als speler van het eerste elftal als in de rol van assistent-trainer van Servinus. Daarmee kan de aanvaller een belangrijke rol vervullen, al denkt de trainer niet dat Snijders alles op zijn schouders kan nemen. “Het hangt en staat niet met een speler, want we moeten het met z’n allen doen. We moeten het niet aan één speler ophangen en deze voorbereiding écht een team worden.” Daarin heeft Servinus overigens alle vertrouwen. “Afgelopen jaar stond er al een goed team, maar je moet afwachten hoe de nieuwe spelers zich verhouden tot de rest van het elftal. Voor mijn gevoel hebben we goede versterkingen binnengehaald, maar het moet in de praktijk blijken hoe het daadwerkelijk vorm gaat krijgen.”

FC Abcoude heeft zich niet alleen kwalitatief versterkt, ook richtte de club zich dit voorjaar op de breedte van de selectie. “Daar viel wel wat over te zeggen. Bij blessures of schorsingen kon het vorig seizoen niet eenvoudig worden opgevangen, zo vernam ik van de clubleden die vorig jaar ook al aanwezig waren. Ik ben eerlijk gezegd het meest blij ermee dat we voor alle linies in de breedte sterker zijn geworden. Als je wil meedoen om promotieplaatsen, dan moet je tot de laatste dag op niveau zijn. Blessures en schorsingen gaan er komen, dus daar moet je jezelf op voorbereiden. Dat hebben we voor mijn gevoel uitstekend gedaan.” Servinus kan niet wachten totdat het allemaal begint. “Begin augustus gaan we starten. Dan hebben we een gedegen voorbereiding met veel oefenwedstrijden, zodat we iedereen kunnen zien. In de voorbereiding gaan we langzaam naar een vast team toewerken, zodat er structuren gaan ontstaan en patronen inslijpen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: FC Abcoude

Voormalig profvoetballer Genaro Snijders gaat bij FC Abcoude dubbelrol vervullen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)