Home / slideshow / Voormalig profvoetballer Genaro Snijders gaat bij FC Abcoude dubbelrol vervullen
Genaro Snijders

Voormalig profvoetballer Genaro Snijders gaat bij FC Abcoude dubbelrol vervullen

FC Abcoude heeft met Genaro Snijders een sleutelspeler voor volgend seizoen binnengehaald. De 30-jarige buitenspeler komt over van het Utrechtse DHSC, de club van Wesley Sneijder. Snijders voetbalde in zijn profloopbaan onder meer voor Vitesse en Willem II, maar keert deze zomer terug naar de club waar het ooit voor hem begon.

Voetbalvisie

Snijders wordt niet alleen speler van de zondagselectie, ook gaat hij zich ontwikkelen in een rol als assistent-trainer. De overstap naar derdeklasser FC Abcoude is verrassend, al vindt Snijders het zélf juist volkomen logisch. “Ik zie écht de uitdaging. Bij FC Abcoude kan ik mijn eerste stappen zetten in het trainerschap én heb ik de mogelijkheid om te blijven voetballen. Die combinatie is voor mij goud waard en geeft een goede reden om voor FC Abcoude te kiezen.” De geboren Amsterdammer gaat zowel trainingen geven als zelf meedoen. “Ik ga alles in samenspraak met de hoofdtrainer doen. Het gaat voorkomen dat ik zelf ook aan de training meedoe, dus het wordt een dubbelrol. Dat wordt zeker wennen, want dat is bij alles wat nieuw is. Ik heb echter een duidelijk beeld hoe ik dit samen met de hoofdtrainer wil bekleden. Hij gelooft erin, ik geloof erin, dus dat gaat goed komen.”

De komende jaren hoopt Snijders zich verder te ontwikkelen in zijn trainerschap, om ook daarin het hoogst haalbare te bereiken. “Afgelopen winter heb ik mijn TC3 (UEFA C, red.) gehaald, dus in het trainerschap heb ik al mijn eerste stappen gezet. Dit is dan een logische vervolgstap om voor een seniorengroep te staan. Ik heb sinds twee seizoenen een voetbalschool, wat laat zien dat het trainerschap niet ver van mij af ligt.” Door zijn ervaring in het profvoetbal heeft Snijders een sterke voetbalvisie kunnen ontwikkelen. “Ik heb het geluk gehad dat ik in mijn carrière met een hoop goede trainers heb gewerkt, waaronder John van den Brom en Ricardo Moniz. Daarvan heb ik ontzettend veel geleerd, waaruit een gedeelte van mijn visie is voortgekomen. Aangezien ik zelf voorin speel, houd ik ervan om aanvallend voetbal te spelen.”

Topsportmentaliteit

Naast zijn functie als assistent-trainer is Snijders volgend seizoen op het veld van FC Abcoude te bewonderen. De aanvaller moet een belangrijke rol spelen in het waarmaken van de ambities. “Uiteindelijk wil ik binnen de lijnen het elftal helpen om prestaties neer te zetten. Die rol ga ik absoluut op mij nemen. FC Abcoude heeft de ambitie om volgend seizoen te promoveren. Met mij erbij moeten we wellicht voor de titel gaan.” Hoewel Snijders aan het begin van het seizoen zal moeten kijken met wat voor spelersgroep hij te maken heeft, denkt hij de jongens van een hoop tips te kunnen voorzien. “Het lijkt mij geweldig dat iedereen aan het einde van het seizoen beter is geworden. We willen écht bouwen aan een stabiel elftal, waarvan de jeugd zegt: daar wil ik bij horen! Dat moet voor een doorstroming naar het eerste elftal zorgen.”

“Ik wil proberen mijn topsportmentaliteit, die van pas kwam in de meer dan 150 betaald voetbalwedstrijden die ik heb gespeeld in binnen- en buitenland, aan de jongens over te brengen”, gaat Snijders verder. “Je kunt dat alleen maar volhouden als je jezelf continu wilt verbeteren. Dát moet ik brengen bij FC Abcoude.” Snijders is blij om na achttien jaar in de hoofdstad terug te keren. “Natuurlijk heb ik altijd aan Amsterdam gedacht. Ik ben erin opgegroeid, al ging ik al op twaalfjarige leeftijd naar AZ. Daarna heb ik lang buiten Amsterdam gevoetbald. Ik krijg intussen een hoop positieve reacties op mijn terugkeer, waarbij mensen zeggen zéker te komen kijken. Dat is alleen maar leuk.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange pictures

FC Abcoude in alle geledingen een echte vereniging

Send this to a friend