Shaquille Doorson: “Met Ajax komt het wel goed”

Shaquille Doorson werd het afgelopen seizoen kampioen met Zeeburgia en werd verkozen tot het talent van het jaar. De middenvelder ruilde vervolgens Zeeburgia in voor Ajax waar hij inmiddels de eerste wedstrijden voor heeft gespeeld. “Het gaat goed, ik ben erg tevreden. Ik kan goed meekomen alleen de speelstijl is nog even wennen omdat Ajax natuurlijk anders voetbalt dan Zeeburgia. Ik speel hier meer in dienst van het elftal.”

Doorson begon allebei de wedstrijden van Ajax in de basis en dat is een fijn gevoel voor de nog jonge middenvelder. Helaas wist Ajax in de eerste twee wedstrijden slechts één punt te halen waardoor het op sportief vlak wat minder gaat bij de Amsterdammers. “Ik ben blij dat ik van Jorg Smeets de kans heb gekregen om een basisplek te veroveren en ik ben ook blij dat ik deze kans verzilverd heb. We hebben bij Ajax een goede selectie dus ik weet zeker dat het nog wel goed gaat komen. We missen op dit moment door blessures ook een paar cruciale spelers maar we zijn in de wedstrijden zeker niet kansloos. Naarmate het seizoen vordert ben ik ervan overtuigd dat het steeds beter zal gaan en zaterdag kunnen we hierin een belangrijke eerste stap zetten.”

Doorson volgt zijn oude club Zeeburgia nog op de voet en stond ook zondag langs de lijn toen zijn oude teamgenoten het opname tegen VVIJ uit IJsselstein. “De jongens hadden gezegd dat ik vast nooit meer kwam kijken toen ik naar Ajax ging maar ik had beloofd er elke thuiswedstrijd bij te zijn. Dus zondag stond ik zoals beloofd langs de lijn. Ik vond Zeeburgia voetballend heel sterk met prachtige aanvallen maar het is nog geen uitgebalanceerd team. Ik vind dat ze teveel dezelfde spelers hebben en dan kun je tegen dit soort ploegen in de problemen komen. Maar ik ben ervan overtuigd dat het goed gaat komen. Reda Achkari is een goede trainer en hij zal uiteindelijk wel krijgen wat hij wil. Ze missen op dit moment ook hun aanvoerder (Gino Piqué red.) en dat is toch een speler die de bal op het juiste moment weg trapt of een slimme overtreding kan maken.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)