Oussama Siali

Siali volgend seizoen AFC’er: “Niet zomaar een club”

Oud-Zeeburgiaan Oussama Siali gaat vanaf deze zomer weer in Amsterdam aan de slag. De talentvolle middenvelder speelde de afgelopen jaren buiten Amsterdam, maar maakt de overstap naar AFC, waardoor hij wederom een stap omhoog zet. “Het was onderdeel van mijn plan om de stap te maken naar de Tweede Divisie.”

Stapsgewijs

Siali sloot op 18-jarige leeftijd aan bij de zondagselectie van Zeeburgia. Daar speelde hij in de eerste klasse, maar Siali maakte al snel de transfer naar Ter Leede. “Ik ging bij Ter Leede in de Hoofdklasse spelen”, legt de voetballer uit. “De volgende stap was FC Lisse in de Derde Divisie en nu dus met AFC in de Tweede Divisie. AFC is natuurlijk zeker niet zomaar een club. Ik ben zélf Amsterdammer, waardoor deze overstap heel mooi is.”

Een paar jaar geleden had AFC ook al interesse in Siali, maar destijds vond hij het nog te vroeg voor de stap. “Wél hielden we altijd contact met elkaar. Afgelopen seizoen was er opnieuw interesse van AFC, maar toen had ik al vroeg getekend bij FC Lisse. Dit jaar heb ik toch ervoor gekozen om de stap naar de tweede divisie te zetten. Nadat bekend was dat ik niet ging verlengen, hebben we het contact snel opgepakt en rondgemaakt.”

Afscheid

De aanvallende middenvelder heeft inmiddels afscheid genomen van zijn oude club. “Face-to-face hadden we de mogelijkheid natuurlijk niet om afscheid te nemen, maar over de telefoon heb ik dat zeker gedaan. Ik heb van de spelersgroep en staf nu vrijwel iedereen gesproken. Afgelopen zaterdag ben ik langs geweest om mijn spullen in te leveren. Toen heb ik eveneens kort afscheid genomen van al het personeel. Het waren twee prachtige jaren.”

“Het laatste jaar was, hoe gek het ook klinkt, een leerjaar. Mede dankzij mijn begeleider Bert van Dun en personal coach Youssef Aamarou heb ik geleerd om zelfkritisch te zijn en mijn lichaam zo up to graden dat ik er straks gelijk sta. Er komt heel wat bij kijken als het gaat om willen en kunnen presteren. Daar ben ik me nu meer bewust van.”

Bij zijn nieuwe club hoopt hij veel successen te boeken. AFC eindigde dit seizoen op de derde plaats in de competitie, op gelijke stand met nummer vier Rijnsburgse Boys. Door de coronacrisis werd de competitie echter geschrapt, waardoor de Amsterdamse vereniging ook komend seizoen titelhouder in de tweede divisie is. De selectie gaat de komende periode hard aan de slag om in september zo sterk mogelijk aan de competitie te beginnen. “We beginnen deze week met krachttraining, wat tweemaal per week plaatsvindt. Vanaf 1 juni gaan we op het veld starten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Ook vrouwenvoetbal moet onderdeel worden van historie AFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC