Siem de Jong trapt TEAM af bij Arsenal

Vrijdagavond zal op de velden van ASV Arsenal Siem de Jong de aftrap verrichten van een uniek project. Naast een wedstrijd met zestien aanvoerders van verschillende clubs uit Amsterdam zal fotograaf Stephanie Fleur zijn expositie over de aanvoerders tonen.

Om 18:00 uur zal Siem de Jong de aftrap verrichten van de wedstrijd tussen team TEAM, bestaande uit 16 aanvoerders van Amsterdamse clubs, tegen een selectieteam van leeftijdsgenoten.

TEAM is een initiatief van fotograaf Stephanie Fleur. Tegen Sportknowhouw zei Fleur in maart:  “Eind 2012 is bij mij het idee geboren om deze serie portretten te maken van aanvoerders van C1 voetbalteams van Amsterdamse verenigingen. Jeugd voetbal heeft in een negatief daglicht gestaan de afgelopen tijd in de media, terwijl voetbal juist een prachtige sport is en een belangrijke rol in onze maatschappij speelt. Met deze fotoserie wil ik een stuk trots naar voren halen. In de serie heb ik in totaal zestien C1 aanvoerders geportretteerd, van zestien verschillende voetbalverenigingen uit Amsterdam. Zestien mooie, sterke, jonge aanvoerders van verschillende C1 teams in Amsterdam. Eén TEAM. Want voetballen doe je wel tegen, maar vooral mét elkaar.

TEAM

Dit project onderstreept de positieve kant van de sport, van de spelers en van de teamgeest. We moeten terug naar de basisfunctie van het spel. Het belang van voetbal als verbindende factor in onze samenleving. Terug naar respect en waardering voor de schoonheid van het spel. De aanvoerder is de leider van het team. Hij of zij motiveert het elftal, moedigt aan, geeft aanwijzingen en verbindt. De aanvoerder staat voor het team en voor zijn acties. Daarom vind ik het belangrijk om juist deze speler een gezicht te geven. Het aanvoerderschap in een positief daglicht te stellen waardoor hij of zij zich weer trots kan voelen op deze functie.”

Na de wedstrijd  (20:15 uur) zal Stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar de expositie openen in het clubhuis van Arsenal.

Dit project kwam mede tot stand met hulp van Het Amsterdam Fonds voor de Kunst (AFK), Sportservice Amsterdam, ASV Arsenal en de KNVB.

Foto’s: Stefanie Fleur

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)