Sieuwerd Teerink (Swift) bergt na dit seizoen zijn handschoenen op

Sieuwerd Teerink heeft besloten dit seizoen een punt te zetten achter zijn loopbaan als keeper. De 29-jarige doelman van zaterdag Hoofdklasser Swift kan het niet meer volledig opbrengen in combinatie met zijn werk en privéleven. Het keepen in een eerste elftal zegt hij voorlopig vaarwel, om actief te blijven gaat hij zaalvoetballen in een vriendenteam (RKAVIC 13).

De afgelopen twee seizoenen moest hij eens een training of wedstrijd overslaan vanwege verplichtingen in het buitenland voor zijn werk als salesmanager bij een Amerikaans softwarebedrijf. “Daar is steeds meer tijd in komen te zitten. Ik kan het niet volledig opbrengen om dan ook nog met voetbal bezig te zijn. Met alle competitie- en bekerverplichtingen ben je tegenwoordig veel zaterdagen kwijt en na een tijdje begint het aan je te knagen. Bij een eerste elftal komt heel veel kijken, je moet er veel voor laten. Nu laat ik het voetbal voor wat het is.”

Foto Mario Wormhoudt | Sieuwerd Teerink werd na het Kampioenschap van Amsterdam 2015 (na zijn eerste seizoen bij Swift) verkozen tot Speler van het Toernooi

Zijn besluit is zeker niet over één nacht ijs gegaan. Drie jaar geleden twijfelde Teerink, als keeper van FC Breukelen, ook al over zijn toekomst. “Toen heb ik met Swift, in de buurt en een dag minder trainen, een goede middenweg gevonden en een beetje balans voor mijzelf. Maar de afgelopen tijd heb ik er toch weer over nagedacht. In april word ik 30 en voor mij is het voetbal meer een verplichting geworden in plaats van vooruitkijken. Het is zeker jammer, al kan ik het wel relativeren: het is maar voetbal. Het wordt tijd voor andere dingen.”

Met Swift promoveerde Teerink in zijn eerste seizoen naar de Hoofdklasse. Nu is hij bezig aan zijn derde seizoen aan het Olympiaplein. Daarvoor kwam hij uit voor FC Breukelen, HBOK en Huizen. “Ik heb een geweldige tijd gehad en mooie dingen meegemaakt. Ik ga de jongens en de mensen bij Swift ook zeker missen en ik zal regelmatig mijn gezicht laten zien op de club. Het mooiste is om met een prijs bij Swift te eindigen. Maar dat maakt voor mijn afscheid niet uit. Ik heb sowieso een mooie carrière gehad en kan met een goed gevoel afscheid nemen.”

Foto boven: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)