Home / Algemeen / Simon Evers (Swift) wordt bij Olympia Haarlem weer hoofdtrainer

Simon Evers (Swift) wordt bij Olympia Haarlem weer hoofdtrainer

Tien jaar stond Simon Evers als assistent aan de zijde van zijn zoon Mark, waar het tweetal nu bezig is bij zaterdag Hoofdklasser Swift. Wanneer Mark Evers komende zomer de overstap maakt naar ARC, pakt Simon Evers het hoofdtrainerschap weer op. Hij staat volgend seizoen aan het roer bij zondag derdeklasser Olympia Haarlem.

De bedoeling was om samen met Onno Berendregt, een goede vriend, een club te trainen. Na een uitgebreid artikel in het Haarlems Dagblad hingen zeven clubs aan de telefoon, waarvan het meerendeel uit de omgeving van Haarlem. Evers: “Olympia kwam er persoonlijk niet uit met Otto, maar ze wilden wel graag met mij verder. Het is goed om weer op eigen benen te staan. Tien jaar lang heb ik Mark ondersteund en er is een meer dan uitstekende klik. Als er een plekje vrij zou zijn bij ARC als assistent, was dit zeker een optie geweest. Maar voor mij is het goed om weer op eigen benen te staan.”

Foto Paul Stoeltie | Simon Evers (links) gaat zitten om zijn zoon Mark (rechts) te assisteren.

In 2007 was de 63-jarige Simon Evers voor het laatst hoofdtrainer bij Bloemendaal, met Mark Evers als speler. Vervolgens gingen vader en zoon het samen doen bij Kennemerland, waarbij Simon als hoofdtrainer begon. “Binnen een maand heb ik tegen het bestuur gezegd een stapje terug doen en Mark te zullen ondersteunen.” Na dit seizoen scheiden de wegen. Toch zal hij zijn zoon blijven volgen. “Olympia Haarlem is een zondagclub, dus ik kan op zaterdag lekker bij Mark op de tribune zitten om alles in de gaten te houden.”

Met de keuze voor Olympia Haarlem gaat Evers vooral voor zichzelf de uitdaging aan. “Ik wilde niet alleen hoofdtrainer worden, maar ook uit mijn comfortzone stappen. Olympia Haarlem is over het algemeen een donkergetinte en allochtone club. Bij andere clubs had ik achterover kunnen leunen en dan zou alles wel goed komen, dit is voor mij een uitdaging om een ander soort groepsproces mee te maken.”

Dat bleek ook bij de twee wedstrijden die Evers van zijn nieuwe club in de zondag derde klasse C zag. “Er zit veel voetbal in, maar het is geen team. Het zal even wennen zijn, van jaren in de Hoofdklasse nu naar de derde klasse, al verwacht ik dat het door mijn ervaring en mensenkennis wel goed zal komen.”

Foto’s Paul Stoeltie

Send this to a friend