Simons (Hoofddorp): “Abcoude is voor ons de volgende horde”

In tegenstelling tot vorig jaar is Hoofddorp dit seizoen goed uit de startblokken gekomen. De ploeg van Jimmy Simons heeft na drie speelronde zeven punten verzameld en staat daarmee keurig op een derde plek in de zondag tweede klasse B, achter koplopers AGB en SCH’44. “We hebben nu al meer punten dan vorig jaar aan het einde van de eerste periode.”

Na een teleurstellend begin van de competitie (vorig seizoen) pakte Hoofddorp afgelopen seizoen de draad weer op en werd zelfs nog de derde periode binnen gehaald. Die goede lijn zet Hoofddorp nu dus door met overwinningen op Kampong, United/DAVO en een gelijkspel bij VVIJ. Zondag staat er voor de mannen van Simons weer een nieuwe krachtmeting op het programma als Abcoude op bezoek komt. “United/DAVO was een lastige ploeg en ook Kampong was verassend goed. VVIJ is een ploeg die ook zeker in het linkerrijtje zal eindigen. En Abcoude is voor ons dus de volgende horde.”

Foto Minke Wiggerink: Vorig seizoen verloor Hoofddorp nog met 1-1 bij Abcoude
Foto Minke Wiggerink: Vorig seizoen verloor Hoofddorp nog met 1-0 bij Abcoude

De clash tussen Hoofddorp en Abcoude is inmiddels een tweejaarlijks terugkerend fenomeen. Vanaf het seizoen 2010/2011 treffen beide ploegen elkaar al en dit resulteerde in vijf overwinningen voor Hoofddorp. Viermaal was Abcoude het sterkste. “Ze hebben snelheid op de flanken en lange inworpen waar we voor moeten oppassen. Daarnaast is het een stugge ploeg die altijd goed rendeert. En hebben ze een fysieke ploeg waarvan de kern al lang met elkaar samen speelt.”

“Het enige wat we daar tegenover kunnen zetten is dat we ook dit weekend weer volle bak gaan”, vervolgt Simons. “We hebben qua conditie nog niet helemaal de topvorm te pakken, maar wel de punten gepakt die we konden pakken. Daarnaast is mijn ploeg erg gemotiveerd en is ook onze kern al lang bij elkaar. Hierdoor hebben we een stabiele basis om ook dit seizoen een periode te pakken. Dit weekend moeten we veel strijd leveren en vooral niet vergeten te voetballen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB