Jimmy Simons kijkt gespannen toe

Simons kiest voor lange termijn

De 42 jarige Jimmy Simons heeft het erg naar zijn zin bij tweede klasser Hoofddorp. Simons is aan zijn eerste seizoen bezig bij deze club. Inmiddels is tussentijds zijn contract met twee jaar verlengd, omdat beide partijen zeer content zijn met elkaar. Een goede zaak voor alle partijen. Simons is  geen coach die even langskomt voor een jaartje.

Bij onder andere Kagia was hij drie jaar werkzaam en met succes. Er werd daar door hem, samen met de technische staf, een goede structuur neergezet waar de club nog steeds de vruchten van plukt. Ook bij Hoofddorp is dat zijn belangrijkste doelstelling en ook een periodetitel meepikken is een van de wensen. Of dit nog gaat lukken dit seizoen is afwachten. Dat zal dan moeten gaan gebeuren in de derde periode want de achterstand in de tweede periode is nu al aanzienlijk. Op dit moment gaat het nog met vallen en opstaan maar de start is gemaakt. De ploeg bezet de zevende positie op de ranglijst. Dat had volgens Simons wel een paar plekjes hoger gekund. Dit eerste jaar vallen een paar aspecten op. De ploeg speelde nog geen enkele keer gelijk. Het won of het verloor. Bovendien is het de op een na minst gepasseerde ploeg. Na SDO, kreeg het de minste tegentreffers tegen. Dat zegt dus dat het verdedigend wel aardig op orde is bij de hoofddorpers. Het blijft vooralsnog te wisselvallig maar komt tijd komt raad zullen we maar zeggen.

jimmy simons

En Simons heeft daar veel ervaring mee opgedaan in zijn voetballoopbaan.

Hij kent de klappen van de zweep. Speelde betaald voetbal bij Sparta en bij de amateurs van FC Lisse. Bij deze club had hij veel succes. In zijn tweede jaar in het seizoen 1996-1997 werd de titel binnengehaald voor de eerste keer in de Hoofdklasse. Daar was een bloedstollende achtervolging voor nodig. FC Lisse stond maar liefst elf punten achter op Scheveningen. Door de trainerswissel Paul Bahlman voor Ted Immers ging het lopen als een trein bij FC Lisse. De achterstand in punten slonk als sneeuw voor de zon. Beide ploegen eindigde na een enerverende slotfase van de competitie gelijk op de ranglijst in de Hoofdklasse. De beslissing moest vallen op het terrein van Rijnsburgse Boys. Het werd een kraker van jewelste, 7500 toeschouwers zagen Scheveningen voor de rust een 2-0 voorsprong nemen door Jim Charite en Yurion Girigoria. Het leek al een gelopen koers.

Maar na de rust brak de strijd los. Door twee benutte strafschoppen van Simons binnen de vijf minuten werd de stand gelijkgetrokken 2-2. In de slotfase scoorde Stefan Spruyt de 2-3. In de knip voor FC Lisse dacht men al, nee dus, John Blok (nu coach Topklasser Scheveningen) dacht daar anders over en scoorde met de hand de 3-3. Verlenging. In de verlenging trok FC Lisse alsnog aan het langste eind. Het beruchte FC Lisse spitsenkoppel Jimmy Simons en Jerrel Linger was weer eens niet te stoppen en forceerde de derde penalty in deze wedstrijd. Marco Kleyn schoot FC Lisse naar de 3-4. De titel was binnen en de missie was alsnog geslaagd. En dit is onder andere een van de aspecten (het spitsengevoel)waar Simons aan werkt om zijn ploeg, SV Hoofddorp, nog beter op de rit te krijgen. Er is nog genoeg werk aan de winkel voor hem.

Verslag: Hennie van de Weerd

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)