Simons strijdkrachtig naar Hoofddorp

Jimmy Simons is komend seizoen de nieuwe trainer van zondag tweedeklasser SV Hoofddorp. In december werd Simons zijn overeenkomst met topklasser Argon ontbonden. Simons: “Ik ben blij dat ik zo snel weer een nieuw club heb. De affaire bij Argon was erg pijnlijk”.

Nog geen twee maanden na zijn vertrek bij Argon heeft de 41-jarige Simons dus al weer een nieuwe club.  Simons: “Ik heb een enorme deuk gehad en heb me meerdere malen afgevraagd of ik nog wel in dit wereldje werkzaam wilde blijven. Na een maand was ik eruit en wist ik dat ik er verder in wilde gaan. Het was allemaal wel erg pijnlijk. Toen ik mezelf had geëvalueerd belde SV Hoofddorp mij. Een mooier moment hadden ze niet kunnen kiezen. Ik ben er klaar voor”.

Als voetballer maakte hij al het nodige mee. Met tien jaar betaald voetbal achter zijn naam (Feyenoord, SVV, Sparta, Dordrecht’90, RBC en Excelsior) koos hij ervoor om trainer te worden. Eerst nog als speler/assistent trainer bij ADO’20, daarna op eigen benen. Drie jaar droeg hij de verantwoordelijkheid bij zaterdag derdeklasser Kagia voordat hij naar De Kennenmers vertrok. Toen volgde dus Argon. Meer dan een half seizoen duurde de samenwerking niet. Het deukje dat hij daar opliep is inmiddels weggewerkt. Vol goede moed gaat hij aan de slag bij Hoofddorp. Simons: “Natuurlijk mag je me feliciteren! Ik ga niet ergens tekenen waar ik niet wil zijn. Hoofddorp heeft een gezonde organisatie in een groeiende gemeente met veel jeugd. Na twee gesprekken waren we er uit. Ik kende de club ook al redelijk. Ik woon in Hoofddorp en een aantal jaren gelden speelde ik er in het vierde elftal met wat vrienden. We kenden elkaar dus al. Hoofddorp is precies wat ik zocht”.

Van een club uit de topklasse naar een tweedeklasser is een behoorlijk achteruitgang zou je denken, maar Simons ziet dat anders: “Ze willen een stabiele eersteklasser worden. Daar hebben ze ook alle ingrediënten voor. Met mijn ervaring kan ik ze daar zeker bij helpen. Mijn ervaring bij Argon neem ik zeker mee. Als het allemaal een beetje gaat lopen, mensen aan succes gaan ruiken, dan wil ik wel zien waar dat eindigt”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)