Simsek (Zwanenburg) houdt vertrouwen ondanks derde nederlaag op rij

Zeggen dat Zwanenburg niet de competitiestart beleeft die de promovendus voor ogen had, is een understatement. Na drie nederlagen op rij wacht de ploeg van Mehmet Simsek nog altijd op de eerste punten in de zondag derde klasse C. De Zwanenburgers gingen dit weekend met 3-0 onderuit bij HBC.

De nederlaag bij Alliance’22 (3-1) was een offday, vorige week tegen Real Sranang (1-7) ‘volledig geflatteerd’. “Ik had die wedstrijd totaal niet het gevoel dat wij zouden verliezen”, blikte Simsek terug. Met datzelfde gevoel zat hij zondag ook op de bank bij HBC. De Zwanenburgers waren de betere ploeg en kregen zelfs twee hele grote kansen op de openingstreffer. Justin Schouten zag zijn inzet gepakt worden door de doelman. Het lukte Joshua von Mauw wel om de keeper te passeren, alleen schoot hij vervolgens te zacht, waardoor oud-prof Steve Olfers de bal voor de doellijn kon weghalen.

“We krijgen genoeg kansen, er was niets aan de hand. Maar wij zitten in de hoek waar de klappen vallen. De tegenstander krijgt vervolgens één kans en die ligt er gelijk in. Tegen de verhouding in”, vervolgde de oefenmeester. Nigel Goes opende na een halfuur de score en vroeg in de tweede helft verdubbelde Luke Vahle de marge. Dat HBC in blessuretijd uit een strafschop van Jeroen de Bruijn zelfs uitliep naar 3-0, kon er ook nog wel bij voor Zwanenburg.

Eén van de verklaringen voor de stroeve start is personeelsproblemen. Rick van Veen, clubtopscorer van vorig seizoen, kampt met een blessure en spelbepaler Mark Mul is vier maanden met zijn vriendin op wereldreis. “Vooral Mark missen wij heel erg. Hij brengt zoveel drive.” Toch wil Simsek die twee afwezigen niet de schuld geven. “Aan de ene kant is het heel veel pech, aan de andere kant brengen we te weinig. We kunnen veel meer dan we in sommige wedstrijden laten zien. Wij moeten op dit niveau negentig minuten lang strijden en arbeid leveren. Als we het daarop laten afweten, wordt het heel moeilijk. Maar ik heb heel veel vertrouwen in deze groep. Wij kunnen echt wel gewoon punten pakken om boven de degradatiestreep te eindigen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)