Simsek (Zwanenburg): “Wij horen gewoon in derde klasse thuis”

Zwanenburg degradeerde afgelopen seizoen van de derde naar de vierde klasse. De ploeg van Mehmet Simsek wil zo snel mogelijk weer terugkeren in de derde klasse en met achttien punten uit zeven wedstrijden zijn de Zwanenburgers in ieder geval goed begonnen in de zondag vierde klasse D.

Simsek is tevreden over de resultaten tot nu toe, maar het spel is voor verbetering vatbaar. “We mogen zeker niet klagen over de seizoensstart. Toch blijf ik een kritische trainer en ik wil altijd het uiterste uit mijn spelers halen. Het voetbal dat wij kunnen spelen, laten we nog te weinig zien. We moeten wat dat betreft constanter worden. We zijn nog te slordig en passen ons soms teveel aan de tegenstander aan.”

De oefenmeester ziet wel een stijgende lijn bij zijn ploeg. “De laatste weken draait het elftal al een stuk beter. Dat is ook wel te zien aan de resultaten. We moesten in het begin van het seizoen toch een beetje aan elkaar wennen. Er zijn een aantal A-junioren doorgekomen en ook een aantal spelers uit het tweede elftal spelen nu in het eerste.”

Simsek is naast zijn werkzaamheden als trainer van het eerste elftal ook verantwoordelijk voor de jeugdopleiding van Zwanenburg. “Ik bedenk trainingsstof voor alle jeugdafdelingen en communiceer goed met alle jeugdtrainers over de ontwikkelingen. Het kost allemaal veel tijd, maar begint langzamerhand wel zijn vruchten af te werpen. De komende jaren moet dit nog beter worden.”

Met het eerste elftal wil de coach zo snel mogelijk terugkeren in de derde klasse. “Wij horen eigenlijk gewoon in de derde klasse thuis. Vorig jaar zijn we door blessures en pech gedegradeerd naar de vierde klasse. Het is nu zaak om zo snel mogelijk weer terug te keren. Als ik kijk naar de mogelijkheden van de club qua faciliteiten etc. denk ik dat Zwanenburg op de langere termijn zelfs in de tweede klasse kan spelen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)