Home / Algemeen / Sitil (Aalsmeer) wil angstgegner van AFC (zaterdag) blijven: “Meer vertrouwen dan normaal”

Sitil (Aalsmeer) wil angstgegner van AFC (zaterdag) blijven: “Meer vertrouwen dan normaal”

Soms zijn er ploegen waar je liever niet tegen speelt, omdat het simpelweg niet lukt te winnen. FC Aalsmeer is zo’n angstgegner voor zaterdag eersteklasser AFC. Al negen jaar zijn de Aalsmeerders ongeslagen in deze derby. Komend weekend komen beide ploegen elkaar opnieuw tegen.

Tijdens de laatste ontmoeting, op 17 november, zorgde Burak Sitil vanaf de strafschopstip voor de enige treffer. Als de matchwinner van toen wordt gevraagd of hij in deze wedstrijd meer vertrouwen heeft dan normaal, is hij duidelijk: “Zeker weten. Het is geen gemakzucht, want je moet er uiteindelijk keihard voor werken. Maar er is zeker meer vertrouwen dan normaal.” De aanvoerder denkt dat de lange reeks zonder zege voor AFC vooral een mentaal iets is. “Op een gegeven moment, als het inderdaad met de jaren niet verandert, gaat het automatisch in je hoofd spelen.”

De centrale verdediger speelt zelf al tien jaar bij FC Aalsmeer (voor de fusie VV Aalsmeer) en verloor zelf ook nog nooit van de Amsterdammers. “Dat wil ik natuurlijk zo houden.” Daarnaast heeft Sitil nog een extra motivatie voor de wedstrijd van zaterdag, aangezien hij een aantal jongens van AFC goed kent. Contact over de wedstrijd is er nog niet geweest. “Dat gaat geheid wel gebeuren. Het is altijd leuk om van jongens te winnen die je kent.”

Waar hij deze keer op hoopt? “Weer op die enige goal,” lacht Sitil. “Maar vooral dat de drie punten uiteindelijk bij ons blijven, want wij hebben die hard nodig.” Met FC Aalsmeer gaat het in de tweede periode beduidend minder dan in de eerste, waardoor de degradatiestreep steeds dichterbij begint te komen. “Ik hoop dat de wedstrijd tegen AFC het kantelpunt wordt. Drie punten pakken zodat we daarna een reeks kunnen neerzetten en een beetje uit die gevarenzone komen.”

Foto: Ton van Eenennaam