Home / Algemeen / Penibele situatie voor Pancratius na verlies bij concurrent Houten

Penibele situatie voor Pancratius na verlies bij concurrent Houten

In de zondag tweede klasse B blijft Pancratius maar verliezen. De Badhoevedorpers gingen met 3-1 onderuit bij directe concurrent Houten en zien hun tegenstander passeren in de kelder van de ranglijst. De ploeg van trainer Bart Jansen staat door de nederlaag nog maar twee punten boven een directe degradatieplek.

”Het wordt met de week penibeler. Houten gaat nu over ons heen op de ranglijst. Je ziet het bij ons. Bij even een tegenslag dan knakt er iets en gaan de koppies meteen hangen”, aldus Jansen die zijn ploeg goed zag starten. ”We kwamen al na tien minuten met 1-0 voor en voor rust hadden we, dat vond Houten ook, met 3-0 voor moeten staan.”

Pancratius begon inderdaad voortvarend en opende al vroeg de score. Jean-Pierre Kerkeboom legde na een goede actie af op Niels Valkamp die de gasten aan de leiding bracht. In het vervolg van de eerste helft waren de betere kansen ook voor Pancratius. Vooral Ralf Fenne verprutste vlak voor de pauze een enorme mogelijkheid. Jansen: ”Het was lastiger om deze over te schieten dan op doel.”

Na rust kreeg Pancratius al gauw het deksel op de neus. Doelman Stijn Morsch liet na een voorzet vanaf de zijkant het leer los en zag Houten de gelijkmaker aantekenen. ”Je ziet dat dat als een mokerslag binnenkomt en dat het niet lukt om zo’n situatie te bespelen.”

Houten rook haar kans en kwam halverwege het tweede bedrijf via een schot van een meter of twintig van Tommy de Klein op voorsprong. Niet lang daarna was het duel definitief beslist. Een persoonlijke fout van Kerkeboom leidde de 3-1 in van Houten. ”Zonde dat het juist hem overkwam. Hij was net weer terug van een enkelblessure en speelde op deze fout na een hele sterke wedstrijd.”

Tien minuten voor tijd moest Pancratius nog verder met tien man na een rode kaart voor Bobby Bosma. ”Met tien man en 3-1 achter. Dan weet je dat je een verloren wedstrijd speelt”, vertelt Jansen die met zijn ploeg nog twee finales voor de boeg heeft in de strijd tegen directe degradatie.

Aanstaande zondag moet Pancratius op bezoek bij nummer voorlaatst Weesp en op tweede Pinksterdag in eigen huis tegen Zilvermeeuwen. ”Wij moeten onze eigen plicht voldoen en we hebben zes punten nodig in deze twee duels om hopelijk nacompetitie te ontlopen.’ Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag: Justin Crombeen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)