Home / Algemeen / Sjaak Tersteeg neemt na zeven jaar afscheid van DVVA

Sjaak Tersteeg neemt na zeven jaar afscheid van DVVA

Sjaak Tersteeg, trainer van zaterdag tweedeklasser DVVA, neemt na zeven seizoenen afscheid van de club. “Het is een mooi moment om het stokje over te dragen”. Ook elftalleider Wim Zorge stopt er mee. Hij was 21 jaar aan het eerste team verbonden.

Tersteeg kwam vlak voor de start van het seizoen 2009/2010 bij DVVA. Zijn hoogtepunt was het kampioenschap in 2011 waardoor DVVA voor het eerst in haar historie naar de eerste klasse promoveerde. DVVA verbleef echter maar een jaar op dat niveau. De afgelopen jaren draaide de ploeg altijd bovenin mee in de tweede klasse. Ook dit seizoen heeft DVVA al een periode gewonnen.

Tersteeg: “Toen ik vorig seizoen bijtekende wist ik al dat het mijn laatste seizoen zou worden. Dat nu bekend wordt dat ik zou stoppen zit dus al heel lang in mijn hoofd. En ik heb er nog steeds een goed gevoel bij. Ik ga hier echt op een hele goede manier weg. Er is geen wanklank van welke kant dan ook. Ik heb drie lichtingen voorzitters en spelers meegemaakt. Het is fantastische club en ik wil het natuurlijk op een mooie manier afsluiten.”

15092015 Tersteeg

Voorzitter Peter-Paul Timp laat weten dat de club zich nu al aan het beraden is over de opvolging van Tersteeg: “Uiteraard wensen we Sjaak en Wim natuurlijk nog mooi half jaar bij de club. Verder hopen we zijn opvolger snel beken te kunnen maken.” De kans is groot dat de huidige assistent van Tersteeg, Jeroen Smakman, het stokje over zal nemen.

De toekomst van Tersteeg is nog onduidelijk, maar dat de trainer op het veld wil blijven staan is duidelijk. Tersteeg: “Ik ga zeker niet stoppen. Na elf jaar WV-HEDW en zeven jaar DVVA is het alleen tijd voor iets anders. Ik sta dan ook overal voor open. Dat kan ook op zondag zijn of bij een club buiten Amsterdam. Het lijken me allemaal leuke uitdagingen.”